Valaki felelős

Valaki felelős

Ezért nem üres szólam, hogy a nyugati kereszténység halott.

Mécs Lászlónak van egy megrázó hatású, lelkiismeret ébresztő verse. Talán nem a magyar költészet csúcsa, de ez most mellékes. Ebből csak pár sor:

…vannak züllött ifjú emberek,
kikből nem lesz se szent, se honfi hős!
S e fiúkért valaki felelős!

Ha valaki nem ismeri, ajánlom az egész vers elolvasását.

Tragikus történetről számol be a jobb és baloldali bulvár. A 444-től idézek, nehogy valaki jobbos hangulatkeltésnek minősítse. Öngyilkos pokolgépes merényletet tervezett a londoni Szent Pál székesegyházban, ismerte be Safiyya Shaikh a bíróságon.

De ki ő? Most 36 éves. 23 éves korában tért át az iszlám hitre, mohamedán szomszédai kedvességének hatására.

Hírdetés

Eredeti neve: Michelle Ramsden. 2016-ig rendszeresen járt a mecsetbe, élte a mohamedán életet. Ámde később radikalizálódott, terrorcselekményt, öngyilkos merényletet tervezett.  A Szent Pál székesegyház és sok hívő szerencséjére a titkosszolgálat látókörébe került, és két álcázott ügynök bizalmasa lett. Tőlük kért robbanóanyagot, velük beszélte meg a terveit. Valamelyik nagy ünnepre időzítette az akciót, robbantani és lőni akart, addig, amíg maga is meg nem hal.

Persze nem várták meg, míg akcióba lép, letartóztatták és még a tavasszal bíróság elé is áll.

De nincs ok ünnepelni a tragédiát elhárító szolgálatokat. Mert a baj mélyebben van. Ez a nő 23 éves koráig angolként élt, járt iskolába, s valószínűleg keresett valamit, ami értelmet adna az életének. Úgy tűnik, jó szót csak a mohamedán szomszédoktól kapott. Nem volt a közelében keresztény? Olyan keresztény, aki valóban az?

Ezért vetem fel Mécs Lászlóra utalva, a felelősség kérdését. Ezért nem üres szólam, hogy a nyugati kereszténység halott. Vigyázzunk, hogy a közép-európai életben maradjon. Nekünk, – a jövőnk biztosítására – szentekre és honfiakra van szükségünk. És nekik is.

Surján László

a KDNP tiszteletbeli elnöke


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »