Vakcinairigység

Vakcinairigység

Most már tényleg kéne egy olyan oldal, ahol mindenki elmondhatná mindenki másnak, amit valakikről valakiktől hallott a vakcinákkal kapcsolatban, mert kezdi felütni fejét a káosz. Mármint nem az oltási rendben, mert az jól halad. Hanem a társadalmi megítélés terén, ahol eleddig ismeretlen állapotként megjelent a vakcinairigység.***

Ez a szó egyelőre nem létezik egyetlen szótárban sem, hiszen életkorát tekintve csupán néhány napos. Legjobb barátom találta ki arra az állapotra, ami azokat érinti, akik dúlnak-fúlnak, amiért más már megkapta az oltást, ők meg még nem. Barátom szerint erre bizony egy külön kormányzati oldalt is kellene működtetni, ahol mindenki egyetlen kattintással megnézhetné, melyik haragosát szúrták már meg, miközben ő elsők közt regisztrált és még semmi.

(A javasolt oldalt egyébiránt IDE KLIKKELVE meg is látogathatja – igaz, teljesen feleslegesen – a kedves olvasó.)

No, már most!

Ha valaki azt hinné, hogy ez vicc, akkor óriásit téved!

Kormánypárti körökben még nem annyira, ám ellenzéki csoportoknál jól érezhetően működik ez a fajta irigység, mi több, merő rosszindulatba ágyazott kiközösítés. Egy kormánypárti szimpatizáns ismerősöm mesélte, hogy amikor  a DK-s szomszédja megtudta a szörnyű hírt, miszerint az ismerősömet délután beoltották, ennyit tudott mondani: „Na, te fideszes geci! Elintézték neked, mi?”

Még bonyolultabb lehet a jelen helyzet vázolása, ha azt is bevesszük az egyenletbe, hogy némelyek azért nem kaptak még vakcinát, mert a nekik kínáltat visszautasították. A visszautasítás oka többféle lehet. Leggyakrabban persze az a fajta kritikai észrevétel, hogy az oroszt és a kínait még nem vizsgálta be az Európai Gyógyszerügynökség. Ám vannak, akik az AstraZenekát offolták a járványszerűen terjedő pletykáknak köszönhetően.

Természetesen nem feledkezhetünk meg azokról a kezdeti oltásellenesekről sem, akik most már ugyan oltáspártiak, de csak a teljes nyitás, illetve a teljes zárás napszaktól függő, mantraszerű ismételgetésének feltételrendszerével. Azaz a „ha-akkor” logikai láncot kettős spirálra fűzve hol döglöttnek tekintik a dobozban a macskát, hol meg azt se tudják, ki a faszom az a Schrödinger?

Ebből következően!

Ha a jelen helyzet – a nemzetközi helyzettel egyetemben, lásd Ukrajna – tovább fokozódik, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Feltéve, de nem megerősítve, hogy a két fő politikai oldal által már amúgy is kettéosztott nemzet, amelyet újabb szegmensekre tagolt a vírus, még további mikro-szegmentumokra hasad.

Az eddig ismert részek a következők:

– Kormánypárti vírus-elismerő vakcinapárti

– Kormánypárti vírus-elismerő vakcinaellenes

– Kormánypárti vírustagadó vakcinaellenes

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinaellenes

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinapárti

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinapárti, kivéve az orosz és a kínai

Hírdetés

– Ellenzéki vírus-elismerő vakcinapárti, kivéve az orosz, a kínai és az AstraZeneka

– Ellenzéki vírustagadó vakcinaellenes

– Minden-ellenes vírustagadó

Csakhogy!

Ez önmagában csupán a Covid Univerzum töredékrésze, hiszen a fenti csoportok oltással rendelkező alcsoportjainak különféle újabb alcsoportjai léteznek, mégpedig a kapott oltások milyensége szerint:

1: Első és egyben legelőkelőbb helyen a Pfizert kapottak állnak. Ők amolyan koronás főknek számítanak, mint anno a királyok, hercegek, grófok, hiszen a Pfizer a vakcinák Rolls-Royce-a. A pfizeresek le is néznek mindenkit, s külön kasztba tartozva élik mindennapjaikat, három, de néha négy-öt méter távolságot is tartva a mással beoltottaktól.

2: Második helyen a Moderna csapata helyezkedik el, de csak azért, mert ők olyan kevesen vannak, hogy hallani ugyan már hallottunk róluk, de látni még egyiküket se láttuk. Így előkelőségi hányadosukat pontosan ez a misztikus gőg jelöli ki.

3: Harmadik az AstraZeneka kompánia. Ők eléggé érzékenyek, s nem a mellékhatások tekintetében, hanem, mert lépten-nyomon újságcikkeket kutatnak, tudományos szakfolyóiratokat lapozgatnak, s próbálják eloszlatni magukban a mások által beléjük ültetett kételyt. Ebből eredően nem szívesen veszik, ha mások (t.i. mással beoltottak) szánakozó urambátyám attitűddel közelednek hozzájuk, s nyugtatgatni próbálják őket. Ettől egy vérbeli astrás úgy felidegesedik, hogy egyből pszichoszomatikus tüneteket produkál, amitől persze azonnal pánikba esik, mert mellékhatásnak hiszi.

*

Az első három hely után nem következik negyedik. Ide bizony egy újabb jelölési szisztémát kell létrehozni, amely a számozott sorrendűektől teljesen különbözik, ám velük mindenben egyenrangú.

*

A++: Egyértelműen a kínai vakcinások. Nagyobbrészt azért, mert Orbán Viktort is ezzel oltották, kisebb részt pedig azért, mert ősi eredetlegendák szerint ez a vakcina pontosan egyidős magával a vírussal. A kínai vakcinások épp olyan gőgös, beképzelt fajzat, mint a pfizeresek, csak tán még náluk is zártabb csoportot alkotnak.

A+(+): Ezen a helyen az orosz vakcinát kapottak állnak, akiket könnyű megismerni, mert már az oltást követő  harmadik napon foggal bontják fel a sört, és mindig találnak ülőhelyet a 4-es 6-oson. Fura, maguknak való, szikár, szótlan emberek. Nem szeretik, ha közelükben más vakcinákat emlegetnek, vagy ha a közelükben más vakcinával oltottak akármit emlegetnek.

Vannak még egyéb más oltóanyagok, mint például az épp most bevizsgálás alatt álló Johnson & Johnson, de a legfőbb archetípusok a fentiek. A leírásokból pedig tisztán látszik, hogy a vakcinairigység mellett a vakcinaönhittség is komoly tényezővé vált napjainkra.

Ellenzéki körökben pedig már most megindultak a találgatások, hogy ki miért kapta, vagy épp nem kapta, amit kapott, s ki miért ezt vagy azt kapott? Egyes provokatív elemek már most titkos Facebook-csoportokról suttognak, például a „Pfizeresek, akik utálják az AstraZenekásokat”, illetve a konteó-szagú „Fideszesek, akik az IGAZI Pfizert kapták”. Utóbbiban állítólag a Rákospalotai Paktum és a KariGeri Terv részesei fogják össze az új világrend leendő vezetőit.

(Nyilván az effajta pletykák ugyanolyan légből kapottak, mint hogy állítólag létezik már a „DK-sok, akiket ruszkival oltottak” oldal, vagy a „Sinopharmos libsi vagyok” zárt csoport.)

***

Úgy tűnik, hogy egyelőre ennek az egésznek a legnagyobb nyertesei azok a társadalomtudósok akik beadandók, TDK-k és OTDK-k, valamint kredites tanulmányok, szakdolgozatok, doktori és nagydoktori disszertációk tömkelegét képesek írni e témakörben.

Ugyancsak jól járnak a kialakult helyzettel a szitanyomók, akik rengeteg különféle vakcinamintás ruhát dobhatnak piacra.

S ne feledkezzünk meg természetesen az újságírókról sem, akik, ha már a hócipőjük tele mindennel, ilyen és hasonlóan érdekfeszítő publicisztikákkal írják tele a világhálót.

Szívesen!

() VBT ()Kiemelt kép: EgészségKalauz

The post Vakcinairigység appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »