Vajon Putyin miatt lett ilyen a Zsivány Egyes orosz plakátja?

Vajon Putyin miatt lett ilyen a Zsivány Egyes orosz plakátja?

Kiderült, mivel reklámozzák majd Oroszországban a decemberben érkező Csillagok háborúja-filmet. Eltér a plakát a többitől.

Eddig háromféle plakátot láthattunk, amelyek a magyar mozikba december 15-én érkező új Csillagok háborúja-filmet, a Zsivány Egyest hirdették. Az első, angol nyelvű plakáton (és magyar változatán) a Halálcsillagot láthattuk a háttérben, miközben összecsaptak a lázadók és a birodalmiak. A japán és dél-koreai posztereken is a lázadók szerepeltek az előtérben.

Ám az elmúlt hétvégén az orosz Comic Conon (képregényes és sci-fis találkozó) a Disney bemutatta az oroszországi plakátot is – írja a Slashfilm. A plakát merőben eltér a korábban látottaktól. Egyrészt szerepel rajta egy 12+-os jelzés, amely arra utal, hogy az USA-ban PG-13-as kategóriába kerülhet majd a Zsivány Egyes, akárcsak a Star Wars hetedik epizódja, Az ébredő Erő.

 A Zsivány Egyes orosz plakátja Fotó: Mark Jacobs / Twitter  

Másrészt az oroszra fordított szövegek is érdekesek: nem a rogue (zsivány) hanem az outcast (száműzött) szó szerepel a poszteren. A film szlogenje (A Rebellion Build on Hope – Reményre alapozott lázadás) is megváltozott picit (A Rebellion with Hope in Heart – Egy lázadás reménnyel a szívben) – írja egy Reddit-felhasználó, Stap-dono.

Harmadrészt lázadót nem látunk a poszteren, csak egy vízbe esett lázadósisakot, amelynek tükörképe a vízben a Lázadók Szövetségének emblémája. Élő karakter tehát nincs a „jók” oldaláról, azonban a „gonosz” komoly erőkkel képviselteti magát: három lépegetővel és – ha jól számoltam – tizennégy rohamosztagossal.

 Звëздные Войны (@starwarsrussia) által közzétett fénykép, 2016. Szept 30., 05:41 PDT

Vajon miért hangsúlyozzák ennyire a tervezők, hogy a lázadók egy diktatúra ellen harcolnak, komoly túlerővel szemben? Vajon miért pont az orosz plakáton tettek így? Írják meg önök, alul a kommentszekcióban!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »