Vajon Pintér Sándor elárulja, melyik szerv tagjai fogtak fegyvert a jobbikosokra?

Vajon Pintér Sándor elárulja, melyik szerv tagjai fogtak fegyvert a jobbikosokra?

Staudt Gábor fordult pénteken írásbeli kérdéssel Pintér Sándorhoz, a jobbikos politikus azt szeretné megtudni a belügyminisztertől, hogy

melyik fegyveres testület dolgozói kísérték, illetőleg védték a jobbikos plakátokat megrongáló Fideszhez köthető aktivistákat.

Emlékezetes, a Fidesz annyira beleőrült a választási kampányba, hogy hol fizetett, hol pedig fanatizált aktivistáival lepte el a magyar települések utcáit, hogy tépkedjék a kihívó Jobbik plakátjait. Azonban az állampárt plakátrongálóit az állampárt erőszakszerveinek tagjai is elkísérték, és volt olyan eset, amikor a plakátjaikat védő jobbikosokat egyszerűen a falhoz állították.

De azt továbbra sem tudni, hogy kik voltak ezek a fegyveres ismeretlenek. (És persze azt sem tudni, hogy mi lett volna április 8-a végeredménye egy tisztességes kampány után).

Hírdetés

„Április 5-e éjjelén, Újbudán, a Nedecvár utcában, figyelőszolgálatot teljesítő aktivistáink plakátjaink rongálásra lettek figyelmesek. Amikor odamentek a rongálókhoz, azonnal egy szürke Mercedes állt meg mellettük, és az autóból két fegyveres ugrott elő, majd töltött pisztolyt fogtak a jobbikosokra, falhoz állítva őket. A két fegyveres semmiféle jelzést nem viselt, nem voltak hajlandóak igazolni magukat, és az sem derült ki, hogy hogyan kerültek oda pillanatok alatt. A rendőrség kiérkezése után a két ismeretlen személy elbeszélgetett a rendfenntartókkal, de az, hogy kik voltak ők, kihez tartoztak, illetve hogyan kerültek oda nem derült ki. Azt eset után arcpirító
módon még a mi aktivistánk ellen indítottak eljárást garázdaság címszó alatt, a plakátrongáló vandálokat pedig elengedték”
– írta levelében Staudt Gábor Pintér Sándornak.

A jobbikos szerint egyértelműen szervezett módon védték a plakátrongálókat.

Staudt Gábor 2 kérdést tett fel:

  • Hogyan történhet meg egy jogállamban, hogy fideszes plakátrongálókat fegyveres emberek védenek?
  • Elképzelhető, hogy valóban valamely fegyveres rendvédelmi szervhez tartoztak az aktivistáinkra támadó személyek?
  • Várjuk a választ!


    Forrás:alfahir.hu
    Tovább a cikkre »