Vajon miért van antiszemitizmus? Egy New York-i gépen például azért volt, mert négy zsidó nem akart nők mellé ülni

Vajon miért van antiszemitizmus? Egy New York-i gépen például azért volt, mert négy zsidó nem akart nők mellé ülni

Csütörtök este nem tudott felszállni egy El-AL-járat New Yorkból Izrael felé, mert négy ultraortodox utas nem volt hajlandó leülni oda, ahová a jegye szólt. Mellettük ugyanis nők foglaltak helyet, és ezt, hogy nők mellett kelljen ülniük és látniuk kelljen őket, ellentétesnek ítélték a "kötelező szemérmesség" szabályaival.

Egy népszerű izraeli rapper, Khen Rotem, művésznevén Sagol 59 is a gépen tartózkodott, és kedélyes-morcos Facebook-bejegyzésben közvetítette az eseményeket. Így vált ismerté az is, hogy az egyik ultraortodox férfi csukott szemmel lépett fel a gépre, és ki sem nyitotta, amíg Izraelbe nem értek.

Hírdetés

A vita vége felé az egyik – természetesen férfi – utaskísérő megkérte az ultraortodox társaság tagjait, hogy vagy üljenek le, vagy távozzanak. Végül megengedte két utas, hogy a helyükre ülhessenek, így a kérdés közmegelégedésre megoldódott.

Sagol 59 hangsúlyozta, hogy ultraortodox utastársaik is erőteljes ellenszenvvel szemlélték a négy ember fellépését.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkhen.rotem%2Fposts%2F10155759258797956&width=480&show_text=true&height=527&appId

(Jewish Telegraphic Agency – Mazsihisz.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »