Vajon meghallja-e Orbán Viktor Brüsszelben a tüntető diákok hangját?

Vajon meghallja-e Orbán Viktor Brüsszelben a tüntető diákok hangját?

Sarkvidéki levegő tart felénk, a Dunántúlon hófúvás miatt aggódhatnak – ezt kínálhatja péntekre az időjárás. No, de nézzük, mi vár ránk még ma a tegnapi történelmi nap után.

http://mno.hu/

Reggel a Győri Törvényszéken folytatódik a vörösiszapper, ezúttal a vádlottak kihallgatásával. A Szegedi Törvényszék pedig rongálás vétsége miatt tárgyalja a nemzeti konzultációs plakátokat megrongáló vádlottak ügyét. 

Bár csak vasárnap lesz a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, már ma elkezdődnek a megemlékezések. És jut még egy tragikus évforduló péntekre: a Fővárosi Roma Önkormányzat és az Idetartozunk Egyesület emlékezik a Képviselői Irodaháznál a tatárszentgyörgyi gyilkosságra.

Alighanem mindenki emlékszik még a vasárnapi boltzár körüli kormányzati machinációkra, Erdősinére és a kopaszokra. Ha mégsem tudna felidézni mindent, e cikkünk segítségével felhozhatja magát. Ez már csak azért is érdemes lehet, mert Nyakó István a sokat sejtető Kopasz-ügy: vádlottak padjára kerülhet a ner címmel tart sajtótájékoztatót.

http://mno.hu/

Orbán Viktor az elmúlt napokban csak úgy hirtelen megjelent az ország különböző pontjain, a teljes titoktartás mellett szervezett programba ma egy előre meghirdetett esemény került, ugyanis az uniós tagországok állam- és kormányfőinek informális találkozóján vesz részt Brüsszelben. A még csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videója szerint a migráció elleni harcba indul, bár az előzetes program szerint erről nem lesz szó, az unió intézményi kérdéseiről, az esetleges reformokról, valamint a következő hétéves költségvetési keretről annál inkább.

http://mno.hu/

Délután fél hattól újra tüntetnek Budapesten a diákok a Független Diákparlament szervezésében az oktatási rendszerváltásért, ezúttal vonulás is lesz: a Deák tértől mennek az Országházhoz. Mint az esemény meghívójában írják, mivel január 19-ei demonstrációjuk után az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált érdemben a magyar diákság követeléseire, a miniszterelnök pedig nem állt ki vitázni a tüntetést szervező diákokkal, ezúttal a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar emberekhez fordulnak.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »