Vajon hány áldozata lesz még a vírusnak nálunk?

Vajon hány áldozata lesz még a vírusnak nálunk?

Erre a kérdésre bizonyára sokan szeretnék tudni a választ. Richard Kollár matematikus úgy látja, a fertőzöttek száma nem emelkedik jelentősen. Ami viszont rosszabbodik, az a betegség lefolyása. A vírus agresszívebb, egyre több fertőzött kerül súlyos állapotban kórházba. Erről a sme.sk portálnak adott interjújában beszélt.

Fő feladatként a fertőzöttek számának csökkentését nevezte meg. Például az állami karantén bevezetésével.

– mondta.

S hogy miért nem csökken a kórházban ápoltak száma? Kollár szerint azért, mert a COVID-19 egyre inkább a fiatalabb korosztályokat támadja, akiknek erősebb a szervezetük és hosszabb ideig ellenállnak a betegségnek.

Úgy látja, egyre több ember fog meghalni a kórházon kívül, mert nem lesz ott számukra hely, nem tudják őket felvenni. Ezért otthon, vagy a szociális intézményekben fognak meghalni.

Vajon hány áldozata lesz még a vírusnak nálunk?

– válaszolta matematikus.

Hírdetés

A koronavírus közvetve több tízezer ember haláláért lesz felelős.

Kollár szerint a következő hetekben nagyon fontos, hogy Európában és Szlovákiban hogyan sikerül lezárni, nehezen átjárhatóvá tenni a határokat. Ezzel lehet ugyanis megelőzni, hogy a koronavírus veszélyes mutációi Dél-Afrikából vagy Amerikából bejussanak az országba. Ezek a vírusváltozatok ugyanis újabb járványhullámokat okozhatnak.

– tette hozzá.

Nyáron pedig a helyzet tovább javulhat. Ennek oka, hogy többet leszünk a napon, és szerveztünk több D-vitaminhoz jut. Kollár szerint a tavalyi tapasztalatokat is figyelembe véve, úgy tűnik, szezonális megbetegedésről van szó.

Viszont azt is hozzátette, hogy a klimatizált helyiségekben nyáron is terjedni kezdhet a betegség, nőhet a betegek száma.

„Lehetséges, hogy regionálisan szigorúbb intézkedéseket fog majd kelleni hozni, ahol ez megugrik” – mondta.

– zárta a matematikus.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »