Vajon egy olyan 20 000 éves piramist fedeztünk fel, ami Platón Atlantisza lehet?

Csekély az esélye annak, hogy megtaláljunk egy olyan hatalmas piramist, amelyet Platón Atlantiszhoz kapcsolt? Létezik egy állítólagos víz alatti piramis nagyjából 60 méter magas és 8000 négyzetméter az alapja.

 

Valahányszor Atlantiszról írok vagy valaki bármit is felfedez, amely Atlantiszra vonatkozik, mindig nagyon izgatott leszek.

 

Atlantisz valószínűleg az archeológusok álma annak ellenére, hogy sokan mitikus helyként hivatkoznak rá. Az idők folyamán számtalan ember kijelentette már, hogy meggyőző bizonyítékot talált arra, hogy Atlantisz egykoron létezett. Ennek dacára eddig még senkinek sem sikerült szilárd bizonyítékkal előrukkolnia, amely indokolhatná, hogy Atlantisz több egy remek ősi mesénél.

 

A szaiszi Szuchisz szerint Atlantisz, ez a hatalmas ősi civilizáció 9000 évvel ezelőtt létezett.

 

Szolón szerint számos Egyiptomban tett utazását követően találkozott Szaiszban egy Szuchisz nevű egyiptomi pappal, aki mesélt neki egy 9000 évvel korábban létezett kultúráról. Ezt találjuk jól dokumentálva Platón Timaiosz és Kritiász című dialógusaiban.

 

Platón elmeséli nekünk, hogy Szolón szerint hol feküdt Atlantisz.

 

 

A hatalmas atlantiszi sziget egy katonai erőként tűnik fel, amely 9000 évvel ezelőtt létezett az athéni törvényhozó, Szolón ideje előtt, aki – Platón szerint – a történet forrása.

 

Feltételezett helye Herkules Oszlopain túl van és nagyobb, mint Líbia és Kis-Ázsia együttvéve.

 

Atlantisz hatalma akkora volt, hogy Nyugat-Európa és Észak-Afrika fölé is kiterjedt egészen addig, amíg az athéniak véget nem vetettek ennek.

 

A katasztrófa pillanatában, amit nem írtak le, mind a sziget, mind az ellenséges sereg eltűntek.

 

„Kíméletlen földrengések és áradások során a szerencsétlenség egyetlen napja és éjjele alatt. . . (az egész fajt). . . elnyelte a Föld és Atlantisz szigete elmerült a tenger mélyén.” – Platón.

 

Image Credit: Shutterstock.

Hírdetés

 

A tenger, ahol Atlantisz feküdt, nem sokkal később hajózhatatlanná vált, miközben az athéniak és a görög nép megfeledkezett az eseményről, amit csak nagyon kevesen élték túl.

 

Egyiptomban ugyanakkor ennek emléke évezredekkel később eljutott Szolónhoz, majd történeteiből egy kézirat bekerült a Kritiász leírásába, így Atlantisz története végül fennmaradhatott.

 

Azonban mit találtak meg Herkules Oszlopain túl, amely arra engedhet következtetni, hogy Atlantisz ténylegesen ott volt? Az Azori-szigetek egy kilenc vulkanikus szigetből álló csoportot alkotnak, amely több mint ezer kilométerre fekszik Portugália fővárosától, Lisszabontól.

 

Az azori São Miguel és Terceira szigetek mellett a kutatók állítólag beazonosítottak egy óceánban fekvő hatalmas struktúrát.

 

Az Azori-szigetek pontosan ott helyezkednek el, ahol Platón azt írja, hogy Atlantisz mitikus városa/állama felfedezhető lenne.

 

Ahogyan azt már a média és számos internetes cikk megjegyezte, az Azori-szigetek melletti piramis négyszög alakú, melyet pontosan a négy égtáj irányába orientáltak. A kutatók azt állítják, hogy az építmény legalább 20 000 évvel ezelőtt merült el vagy az utolsó jégkorszak környékén, amikor a föld jégsapkái megolvadtak.

 

A portugál Dioleciano Silva lapértesülései szerint először fedeztek fel víz alatti piramist. A korai becslések szerint a struktúra legalább 60 méter magas és 8000 négyzetméter az alapja.

 

videó: https://www.youtube.com/watch?v=Q9C0VabifwY

 

Silváról úgy hírlik, hogy a piramist egy horgászkirándulás során fedezte fel, amikor a hajóján található mélységmérő használata közben véletlenül rábukkant a piramisra. (A mélységmérő az óceánok és a tavak vízmélységének a tanulmányozására szolgál. A mélységmérés a topográfia vagy a hipszometria – magasságméréstan – víz alatti megfelelője.)

 

Diário Insularnak a következőt mondta Silva: „A piramis tökéletes formájú és látszólag úgy alakították ki, hogy a négy világtáj felé nézzen.”

 

Forrás / Original article: https://ancient-code.com/found-20000-year-old-pyramid-plato-said-atlantis/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÍzisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Vajon egy olyan 20 000 éves piramist fedeztünk fel, ami Platón Atlantisza lehet? appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »