Vajon Ásotthalom köztük lesz?

Az illegális migrációban fokozottan érintett 22 önkormányzat támogatást kap rendkívüli költségeik fedezetére – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Pogácsás Tibor felidézte: a költségvetési törvény olyan keretet biztosít a BM számára, amelyet az önkormányzatok rendkívüli helyzeteinek kezelésére fordíthatnak. Megjegyezte: eddig is volt úgynevezett vis maior keret, de abból elsősorban az árvízi, belvízi kiadásokat lehetett támogatni.

Most egy külön alap létrehozásáról döntöttek elsősorban azon határ menti települések számára, amelyeket a migráció első hullámában az illegális bevándorlók „lerohantak” – közölte.

Hírdetés

Az államtitkár elmondta: a települések között 146 millió forintot osztottak szét. A legnagyobb összeg, amelyet egy önkormányzat kapott 44 millió forint volt.

A kapott forrást alapvetően közterületfenntartásra, hulladékszállításra, szociális létesítményekre, időszakos illemhelyek kihelyezésére fordították – tette hozzá.

Pogácsás Tibor közölte: az illegális migráció nyomán kialakult helyzethez a kis falvak „zárt közösségei” nem voltak hozzászokva, „biztonságérzetük jelentősen romlott”. Ezért sokan kérték térfigyelő rendszer kiépítését, illetve a meglévő bővítését.

Ez hosszabb folyamat, de a munkálatok már megkezdődtek – mondta az államtitkár.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »