Vagy gigantikus blöff, vagy tényleg vége lesz Orbánnak

Vagy gigantikus blöff, vagy tényleg vége lesz Orbánnak

– Mikor tervezi megvásárolni?
– Most.
– A most az mit jelent?
– Amilyen gyorsan csak lehet.
– Ez kin múlik?
– Az eladón.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke azt állítja, olyan dokumentumokra volt rálátása, melyek komolyan terhelőek lehetnek Orbán Viktorra nézve. A volt miniszterelnök a HírTV-ben Kálmán Olgának azt mondta, a dokumentumok nincsenek nála, de biztos forrásból értesült róla, hogy hitelesek. Az eladó, aki hajlandó lehet Gyurcsánynak eladni a kormányfővel kapcsolatos adatokat, külföldi állampolgár, és nem tartózkodik Magyarországon. A beszélgetés során kiderült, valójában egy orosz politikusról van szó, és Gyurcsány még azt is engedte sejtetni, hogy akár Putyinról is szó lehet. A volt kormányfő az első tájékoztatásokat már 2009 tájékán megkaphatta az orosz féltől, de akkor még nem akart élni vele.

Hírdetés

Miközben a magyar titkosszolgálatok állítják, nem léteznek Orbán Viktort terhelő, akár a zsarolására is alkalmas dokumentumok, Gyurcsány egészen mást állít. Azt mondja, olyan banki kivonatokról van szó, ami egy európai és egy távol-keleti banktól származik, és egyes esetekben

Orbán Viktor egy svájci bankszámlája volt a tranzakciók kedvezményezettje,

vagy más nevén álló számla végső kedvezményezettje volt ő.

A Gyurcsány Ferenc-Kálmán Olga barkóbából annyi derült még ki, hogy állítólag valahol 100 millió és 1 milliárd forint közé tehető azoknak az utalásoknak a mérete, amiről beszél.

– Sok pénzt kérnek ezért a dokumentumért?

– Még nem tudom, de azt felételezem, hogy igen. De nekem ez nagyon sokat megér.

Nagy kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc blöfföl-e, vagy valóban megkeresték őt orosz politikusok ilyen dokumentumokkal. Mivel nem tudhatjuk, hogy pontosan kiről vagy kikről van szó, így azt sem lehet taglalni, hogy a jelenlegi orosz kormánynak nyilván nem állna érdekében elmozdítani Orbánt. Mindenesetre a DK elnöke szerint nem vezették őt félre, és a pénz sem számít, hogy leleplezzék Orbán Viktort.

Török Gábor politikai elemző azt írta,

„Döbbenetes ez az interjú. Rossz nézni. Különösen két okból. Egyrészt, mert a hiten és a személyes véleményünkön, benyomásunkon kívül jelenleg nincs semmi a kezünkben, ami alapján el tudjuk dönteni, hogy mivel állunk szemben. Másrészt, mert az is tragédia, ha egy volt miniszterelnök beszél hülyeségeket, és az is, ha igazak a mostani miniszterelnökkel kapcsolatos állításai…”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »