Vágó István nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”

Vágó István nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”

A DK-s Vágó István saját bevallása szerint nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát”, nem hatják meg a szertartásaik, és nem érez velük közösséget – írja a Magyar Hírlap.

„Ateistaként nem érdekel a zsidók és az I.ten (kiírva vagy kipontozva, nagy- vagy kisbetűvel, nekem édesmindegy) viszonya, nehezen viselem a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát, nem hatnak meg szertartásaik, és semmi közösséget nem érzek velük. És nem is akarok” – írta a Facebookon, egy bejegyzéshez fűzött kommentjében a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Vágó István a Magyar Hírlap szerint.

A lap emlékeztet: a volt műsorvezető szintén a közösségi médiában fakadt ki, mert Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerepel a Fidesz–KDNP belvárosi egyéni képviselőjelöltje, Hollik István szórólapján, mondván, a kereszténydemokrata politikus személyében garanciát lát arra, hogy „hitéleti és kulturális kiteljesedésünk minden szükséges segítséget megkapjon”.

Később az egyházi vezető úgy nyilatkozott, bármely demokratikus párt jelöltje megkaphatja a támogatását, aki az említett célokat fontosnak érzi. Egyébként ezután elnézést kért, mondván, nem akart a kampányba beavatkozni – hívja fel a figyelmet a lap.

Hírdetés

A Magyar Hírlap megkereste Köves Slomót,  aki Vágó bejegyzése kapcsán úgy fogalmazott: sajnos ismét igazolódik, hogy a legnagyobb ellenségünk nem is a gyűlölet, hanem a gyűlöletet kiváltó mérhetetlen tudáshiány.

forrás: Magyar Hírlap / hirado.hu

 

The post Vágó István nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát” appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »