Vágó István aljas húzása

Vágó István aljas húzása

„Gyurcsány Ferenc miért lett ön szerint ilyen negatív szereplő sokak szemében?

Ebben benne van a Gyurcsányt magára hagyó „baráti” média is. Gyurcsány volt az első karaktergyilkosság áldozata. Tudjuk, hiszen Semjén Zsoltnak és Navracsics Tibornak bevallottan az volt a dolga, hogy darabokra szedjék Gyurcsányt. Az összes többi elképesztően stupid karaktergyilkosság csak utána jött, és sokan nem látják, hogy ő kapta meg először.

Fordított karaktergyilkosság nincs önöktől?

Mi nem vagyunk ilyenek. Meg ahhoz kellene például média is.

Orbán Viktor démonizálása nem ilyen?

 A démonizálás szó azért rossz, mert arra utalhat, hogy én esetleg nem gondolom komolyan, hogy Orbán Viktor rendkívül káros. Szerintem nem a nemzet érdeke, amit ő csinál, sőt. Akkor én most démonizálom? A démonizálás azt jelenti, hogy valakire rosszat mondok, aki pedig nem is rossz.

Ön akkor sem hitt Orbánnak, amikor még liberális volt?

Hírdetés

Soha nem felejtem el, amikor 1994-ben Kecskeméten volt egy kampányvita a színházban, amit én vezettem. Ott volt az a liberális blokk, melynek része volt a Fidesz, az SZDSZ, az Agrárszövetség, és a Vállalkozók Pártja. Elindult a rendezvény, és hárman ott voltak, a Fidesz széke üres volt. Valahogy elértük Orbánt, és azt mondta, kezdjük el nyugodtan, érkezik. Soha nem jött meg.

Egyébként az igaz, hogy a magyar liberálisok nagyrésze már akkor is furcsán nézett Orbán Viktorra?

Szerintem ez fordítva történt, és ő nézett furcsán a liberálisokra. Bár a Fideszt az SZDSZ ifjúsági szervezetének tartották, nem volt az, hiszen már 1990-ben is kampányoltak az SZDSZ ellen. Sokan tulajdonítanak fontosságot annak, honnan érkezett Orbán Viktor, és hogyan tekintett a fővárosi liberális értelmiségre. Irigykedve, igazságtalanságot emlegetve, és kisebbségi komplexusokkal. Ő mint falusi gyerek, egy vidéki MSZMP-titkár fiaként bekerült a fővárosba, és mindenütt, ahol járt, könyvespolcokkal körbekerített lakásbelsőket látott. És ez benne nyomokat hagyott.

De hát Gyurcsány Ferenc is vidéki gyerek, aki beházasodott egy MSZMP-s családba!

Ő nem beházasodott, hanem beleszeretett egy lányba. És normálisabban dolgozta fel az ő nagyon proletár származását.”

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »