Vadonatúj járművek tűnnek fel a Pest megyei utakon

Vadonatúj járművek tűnnek fel a Pest megyei utakon

Folytatódik a jármű-modernizáció a Volánbusznál: megérkeztek az év elején megrendelt Volvo autóbuszok.

Az új járműveket kedden vette át a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dávid Ilona a Volvo Hungária Kft. ügyvezetőjétől, Illés David Viktortól. A 15 darab, Volvo 8900 típusú, hosszú, szóló – nem csuklós – jármű értéke közel 1,2 milliárd forint.

Az új járművekkel elsőként Pest megyében találkozhatnak az utasok, várhatóan az ősz második felétől pedig a Budapest – Újhartyán, Budapest – Veresegyház – Erdőkertes, továbbá Gödöllő és Isaszeg – Dány térsége mellett a Miskolc – Kazincbarcika útvonalon.

A Volvo 8900 buszok belseje (fotó: Volánbusz)
A Volvo 8900 buszok belseje (fotó: Volánbusz)

Hírdetés

Az 53 ülőhelyes járművek alacsony belépésűek, akadálymentesek, így kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehetők. Környezetkímélő, EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímaberendezéssel, WIFI-vel és üléspáronként 1-1 USB-csatlakozási lehetőséggel szerelték fel őket. Az alumíniumból és acélból készített karosszéria kis tömegének köszönhetően a Volvo 8900 üzemeltetése a szokottnál gazdaságosabb és környezetkímélőbb – közölte a Volánbusz. Hozzátették: a szervizelés és a karbantartás az átadást követő 24 hónapban a busztársaságnál nem jár költséggel, ezeket a kiadási tételeket a nyertes ajánlat magában foglalja.

A Volánbusz 2019 és 2022 között összesen 3930 darab autóbusz beszerzését tervezi, így a vállalat teljes járműflottájának 60 százaléka lecserélődhet.

A járműállomány fiatalítása része a fenntartható közösségi közlekedés elérése és Magyarország buszstratégiájának megvalósítása érdekében tett intézkedéseknek. A vállalat tervei szerint 2022 végéig 8,99 évre, 2031 végéig pedig 5,73 évre szorítaná le járművei átlagéletkorát.

A most érkező járművekkel együtt a Volánbusz járműfiatalítási programja keretében 2018 őszétől már 747 új és újszerű autóbuszt állított forgalomba országszerte, év végéig pedig további 119 jármű kezdi meg szolgálatát a közlekedési társaság kötelékében – áll a Volánbusz Zrt. közleményében.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »