Vadonatúj gyorstöltőket helyez ki az MVM

Vadonatúj gyorstöltőket helyez ki az MVM

Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz pályázati támogatásával újabb 20 helyszínre kerülnek Mobiliti töltőállomások.

Az MVM Mobiliti Kft. az MVM Csoport tagjaként – a 2022 végén elnyert, tíz helyszínre szóló támogatási forrást követően – újabb, közel 1,2 milliárd forint támogatásból az ország további húsz helyszínén, összesen immár harminc helyszínen létesíthet 600 kW teljesítménnyel működő elektromos töltőállomásokat a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak elektrifikációja céljából kiírt projekt keretében – írja az Economx.

Közleményében arról ír az energiavállalat, hogy az Európai Bizottság által most kiválasztott projektek

elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő-pontok telepítéséhez, valamint repülőterek villamosításához fognak hozzájárulni, elősegítve a zöldmegállapodásban foglalt célkitűzések teljesítését.

Hírdetés

Az egyik, MVM ULTRA II 2023 névre hallgató projekt célja a magyarországi TEN-T közúthálózat egyes szakaszainak villamosítása az AFIR-rendelet előírásainak megfelelően. A megvalósításához az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 3 millió euró pályázati támogatást nyújt, amelynek forrása a CEF részét képező alternatívüzemanyag-infrastruktúra eszköz (AFIF).

Mint írják, a Mobiliti már 2022-ben tíz darab 600 kW-os (4×150 kW-os) AFIF-töltőállomás megvalósítására szóló támogatási szerződést írt alá az Európai Unió CINEA szervezetével.

A CEF által korábban megítélt támogatással a budakalászi, a csömöri, a dunakeszi, a fóti, a maglódi, a miskolci, a székesfehérvári, a szolnoki és a törökbálinti Auchan áruházaknál a Mobiliti már megkezdte a hazai gyorstöltőhálózat e projekt keretében 2024 végéig megvalósuló fejlesztését.

Az új támogatásokkal további 20 helyszínre kerül majd 4-4 darab, egyenként 150 kW teljesítményű töltőoszlop a Mobiliti hálózatán.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »