Vádat emeltek a veronai busz sofőrje ellen

Vádat emeltek a veronai busz sofőrje ellen

Hétfőn vált biztossá, hogy a két szörnyű állapotban lévő sérült közül az egyik a tragikus sorsú veronai busz sofőrje. Az olasz hatóságok kedden vádat is emeltek ellene, a gyanú szerint az ő gondatlanságából következett be a 16 halálos áldozatot követelő buszbaleset.

Két olyan súlyos sérült van, akiket még nem engedtek ki az őket kezelő olaszországi kórházakból, ezek közül az egyik a  busz szolgálatban lévő sofőrje (a DNS-alapú azonosítás eredményei hétfőre derültek ki).

Hírdetés

Az olasz hatóság kedd reggelre gondatlanságból elkövetett, halált okozó közúti veszélyeztetés miatt vádat emelt ellene, írta a local.it.

A január 20-ai tragédiában 16-an haltak meg, köztük 11 fiatalkorú. Tízen súlyosan, tizenhárman könnyebben sérültek meg, tizenketten sérülések nélkül élték túl a balesetet. A Velence és Verona között az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérének csapódó, és kigyulladó busz a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium által szervezett sítáborból vitte volna haza a diákokat, tanárokat és rokonaikat.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »