Vádat emeltek a műsorvezetőből lett bankrabló és felesége ellen

Vádat emeltek a műsorvezetőből lett bankrabló és felesége ellen

A Monori Járási Ügyészség vádat emelt egy házaspár ellen több rendbeli fegyveres rablás miatt.

A vád szerint a házaspár 2016 közepére jutott el arra a pontra, hogy különböző saját, valamint családjuk által felvett hiteleik és kölcsöneik összege már mintegy 24 000 000 Ft-ot tett ki, amelyek törlesztése meghaladta a lehetőségeiket.

Ekkor határozta el a férj, hogy egy bankfiók kirablásával próbál meg pénzt szerezni. 2016. augusztus 18-án egy Budapest X. kerületében lévő bankfiókban arcát eltakarva és kezében egy lőfegyvernek látszó eszközzel több mint kétmillió forint készpénz átadására kényszerítette a pénztárost, majd a helyszínről elmenekült.

Ezután 2019 nyarán a házaspár immár együtt rabolt ki két bankfiókot is. Ekkor a feleség vezette az autót a fiókok közelébe, a férj az autóban arcát részben eltakarta, majd a bankban a kezében lévő, lőfegyvernek látszó eszközt az egyik alkalmazottra fogta, így követelte a készpénz átadását. Ezután a helyszínről a felsége által vezetett autóval elmenekültek.

Ezzel a módszerrel a házaspár 2019. június 18-án egy üllői bankfiókból több mint egymillió, míg 2019. július 1-jén egy Bugyin lévő fiókból majdnem másfél millió forintot zsákmányolt.

Az ügyben a Monori Járási Ügyészség a házaspár ellen több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt a Monori Járásbíróságon – közölte honlapján az ügyészség.

Hírdetés

A férfi az egyik vidéki tévében vezetett műsort

Ezt már a 24.hu írta meg. Az eljárás eredetileg a június 18-án Üllőn elkövetett rablás miatt indult, melyhez egyesítették a Bugyiban és a Kőbányán elkövetett bankrablásokat is. Ennek az volt az oka, hogy az üllői OTP-fiók kirablása után megvizsgált kamerafelvételeken feltűnő volt a férfi higgadtsága. Már-már „profiként”, éppen úgy viselkedett, mint aki 2016-ban egy budapesti Erste-bankfiókot rabolt ki.

Utána elkezdtek keresni egy sötét színű SEAT Cordobát. Abból Pest megyében egy volt bejegyezve, de tulajdonosa, egy hatvanas ócsai férfi a törvénnyel soha nem került összeütközésbe. Állással, lakással, családdal, tisztes megélhetéssel bírt. Ezt a szálat el is akarták engedni, amikor kirabolták a bugyi takarékszövetkezetet.

Nem volt kérdéses az egyezés, ráadásul Ócsa Üllő és Bugyi közötti település, ezért már a SEAT-tulajdonos rokonságára, ismeretségi körére is koncentráltak. A veje testalkata megfelelt a „látásból” ismert rabló paramétereinek. Információt gyűjtöttek a 35 éves P. Rolandról, de nem találtak semmit, szinte mintapolgárnak tűnt. Kiderült viszont, hogy mintegy három éve közel 30 milliós adósságba keveredett, a bugyi rablás után alig egy órával mégis vett a feleségével egy dunakeszi autókereskedésben egy Alfa Romeót. A fizetés után a nő vette át az Alfa kulcsait, férje abba a kocsiba szállt vissza, amivel érkeztek – egy sötét színű SEAT-ba.

A férfi és a nő teljes körű, feltáró vallomást tett, a budapesti rablást is beismerték. Mindkettejük ellen háromrendbeli fegyveres rablás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, letartóztatásukat a bíróság július 5-én rendelte el. Az ócsai páros tökéletesen álcázta magát. P. Roland és felesége munkába járt, átlagos életvitelt folytatott. A bugyi rablást követő autóvásárlásnál azonban már lehetett érezni, hogy rákaptak a könnyű pénzszerzés ízére.

Bizonyosságot nyert, hogy P. H. Ildikó feladata volt a helyszínek előzetes terepszemléje, a rablásoknál ő várta férjét az autóval. P. Roland apósa, a SEAT tulajdonosa azonban mit sem tudott a vele és nejével egy házban élő lánya és veje ügyeiről. Autóját jó szándékkal, azért adta oda, hogy munkába menjenek.

Az após teljesen összeomlott, amikor megtudta, hogy mi történt, de nem utoljára, később ugyanis a 60 éves feleségét is meggyanúsították. H. Róbertné T. Anna rejtette el ugyanis a pisztolyt, amit bankrablásoknál használtak. Egyszerűen a kukába dobta. A rendőrök három szemeteskocsi rakományát vizsgálták át, sikertelenül. A Monori Járási Ügyészség több rendbeli, fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a házaspár ellen.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »