Vádat emeltek a kutyafuttató réme ellen

Vádat emltek az ellen a 27 éves férfi ellen, aki egy belvárosi kutyafuttatóban keveredett szóváltásba egy másik férfival. Egyik alkalommal ököllel megütötte, egy későbbi találkozón gáz-risztó fegyverrel lőtt rá a sértettre – írja közleményében a VIII. Kerületi Ügyészség.

Az első összetűzés még idén január 26-án történt: a reggeli órákban egy VIII. kerületi kutyafuttatóban kezdtek vitatkozni, miután az a futtatón áthaladva, arrébb küldte a vádlott kutyáját. A 27 éves férfi szavak helyett fizikailag kezdett érvelni: ököllel arcon ütötte a másik férfit, aki ennek következtében könnyebb sérülést szenvedett.

Hírdetés

Még aznap este a két férfi újra összefutott a fenti kutyafuttatónál. A korábban megütött férfi a közelben parkolt, a vádlott pedig ismét a kutyát sétáltatott. A sértett egy barátjával együtt kiszállt az autóból, és számon kérte a vádlottól a reggeli bántalmazást. Aki erre egy gáz-riasztó fegyverrel kezdett tüzelni, két szer a föld felé lőtt, majd arcon lőtte a közelítő férfit. Ezután befutott a konfliktus földrajzi origójába: a kutyafuttatóba, ahova a sértett is követte. A vádlott ismét a férfi arca felé lőtt, majd elszaladt.

A sértett az őt ért lövés következtében 8 napon belül gyógyuló, enyhe fokú kötőhártya sérülést szenvedett.

A kerületi ügyészség az 27 éves férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »