Vádat emelnek a müncheni ámokfutóval veszekedő férfi ellen

Vádat emelnek a müncheni ámokfutóval veszekedő férfi ellen

Breitbart

Többek között „halott sérelmére elkövetett gyalázkodással” vádolhatja meg a német ügyészség azt a müncheni férfit, aki szóváltásba keveredett a városban múlt hónapban fegyveres ámokfutást rendező Ali David Sonboly-val, aki a vérengzés után öngyilkos lett, adta hírül a Breitbart.

Nem hisszük, hogy körmönfont bizonyítási eljárást igényel az a tény, hogy a németeknek a maradék esze is kezd elmenni.

Tökéletes példa erre a müncheni ügyészség legújabb bejelentése, miszerint mindenképp vádat emelnek az ellen a helyi lakos ellen, aki megpróbálta szóval tartani a 9 halottat követelő vérengzés végrehajtóját.

Thomas Salbey azzal szerzett magának internetes hírnevet, hogy mikor a lövöldöző a szomszédságában lévő parkolóház tetejére menekült a hatóságok elől, hozzávágott egy üveget, majd hangos szóváltásba kezdett vele, szidalmazta, vitatkozott, csak hogy időt nyerjen a rendőröknek.

Az sem tántorította el, hogy az ámokfutó a szócsata hevében tüzet nyitott rá.

Az erről készült felvétel valóságos sztárrá tette a férfit.

Hírdetés

Azonban a müncheni ügyészség nem díjazta a hősies tettet. Florian Weinzierl, a testület szóvivője megerősítette, hogy Salbeyt perbe fogták rágalmazásért.

Mert ugye egy, magát a rendőrök előtt fejbe durrantó, 9 embert agyonlövő, eszelős vadbarom jó hírneve fontosabb.

Weinzierl közlése szerint az ügyészség azzal érvel, hogy Salbey magánakciója nem befolyásolta érdemben a történteket. Az, hogy ezért miért kell rá a törvény erejével lesújtani, ahelyett, hogy mondjuk elismernék a bátorságát, valószínűleg örök rejtély marad…

Tény, hogy a férfi válogatott sértéseket vágott a gépfegyverrel hadonászó Sonboly fejéhez, és több alkalommal is „anyaszomorítónak” nevezte a lövöldözőt, de mi speciel nem tudjuk hibáztatni ezért.

Sőt, mi is kijelentjük: Ali David Sonboly egy anyaszomorító volt.

(Aki hasonlóképpen gondolja, az nyugodtan írja meg kommentben, legfeljebb a legközelebbi Alfahír közönségtalálkozót a müncheni ügyészségen tartjuk. – a szerk.)

Az előzetes találgatások szerint Salbey megúszhatja némi pénzbírsággal, ám az eljárás garantálhatóan nemtetszést fog kiváltani a még gondolkodni képes németség nagy részéből.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »