Vádalkut kötött az ügyész a vesztegetéssel vádolt diáklányokkal

Vádalkut kötött az ügyész a vesztegetéssel vádolt diáklányokkal

POZSONY. Vádalkut kötött a Speciális Ügyészi Hivatal azzal az öt diáklánnyal, akik a vizsgáztató docensnél megvesztegetéssel próbáltak jobb vizsgajegyet szerezni.

„A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) a megvesztegetéssel vádolt Iveta S. ügyével kapcsolatos vádalkuról szóló megállapodási javaslatot augusztus 23-án szerdán továbbította a Speciális Büntetõbíróságnak (ŠTS)” – nyilatkozta az állami hírügynökségnek Jana Tökölyová, az Speciális Büntetõbíróság szóvivõje.

A nevezett diáklány, a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Fõiskola diákja idén májusban Érsekújvárban a fõiskolai indexbe rejtve 20 euró csúszópénzt nyújtott át az õt vizsgáztató docensnek, hogy fejlõdéspszichológiából sikeres vizsgát tehessen.

Hírdetés

Mint ahogy azt a bíróság szóvivõje elmondta, „a Speciális Ügyészi Hivatal a vádalkuval kapcsolatos megállapodási javaslatot augusztus 23-án a második megvesztegetéssel vádolt diáklány, Slávka P. ügyében is továbbította a Speciális Büntetõbíróságnak”.

„A májusi esethez hasonlóan a nevezett diáklány indexbe rejtve nyújtotta át az összeget, ezúttal 40 eurót, a vizsgáztató P.S. docensnek, hogy sikeresen "letegye" az általános pszichológia tantárgyból való továbbjutáshoz szükséges fejlõdéspszichológia vizsgát, amelyet a vizsgáztató egyúttal az indexébe is bejegyzett" – magyarázta Tökölyová.

Mint mondta, az eljárás a további három diáklány ügyében is hasonló volt. A vizsgáztató docens ügyében a büntetõeljárás még nem zárult le.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »