Vádalku

A bíróság jogerősen 15 évre ítélte Andruskó Zoltánt, aki közvetítő szerepet játszott Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és párja, Martina Kusnírova meggyilkolásában. Én pedig a hír hallatán eltöprengtem azon, hogy milyen lehet egy szlovák vádalku, valamint, hogy ilyen történések mellett hány agyatlan barom, s mi jogon meri azt állítani, hogy Magyarországon diktatúra van?***Itt valaki nagyon fél

Andruskó ítélete máskülönben azért jogerős, mert a vádlott elfogadta a 15 évet. Annak ellenére, hogy az ügyészség 10 évre taksálta a bérgyilkosságban való tevőleges szerepet. Mivel azonban a bíróság túl enyhének találta a 10 évet, megtoldotta még öttel. Na, ezt fogadta el szinte azonnal Andruskó. Sőt, ahogyan a hírekben szerepel, vádalku kíséretében. Ez így elsőre kissé furcsának tűnhet. Tíz helyett tizenöt év, az is vádalkuval? Egyszóval többet kap, ha alkut köt?

Ennek csak egyetlen magyarázata lehet: ha a további perekben Andruskóra olyan dolgokat lehetne rábizonyítani, amik tovább súlyosbítanák a büntetését. Például, ha a megrendelő vállalkozó Marián K., avagy a két bérgyilkos, M. Miroslav és Sz. Tamás azt találnák mondani, hogy nem ez volt az első eset, amikor Andruskó és ők együtt „dolgoztak”. Így, vagy úgy, de a közvetítő valamitől rettenetesen félhet, ha elfogadta ezt az alkuval együtt is 5 évvel hosszabb büntetést.

Na és idehaza?

Amint azt a fake news kizárólagos hazai forgalmazóitól, a liberális sajtóorgánumoktól „tudjuk”, Magyarországon diktatúra van. Szerintük mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy tökéletes véleménydiktatúra honol széles e Kárpát-medencében. Eltekintve attól a picinyke ténytől, hogy óvatos becslések szerint a magyar sajtó mintegy 70%-a ellenzéki irányítás alatt áll, azért arról a kósza tényről se feledkezzünk meg, hogy a cudar orbáni diktatúra nácifasiszta szittyahalálfejes ideje alatt Magyarországon nem öltek meg oknyomozó újságírót. Mi több, egyetlen olyan esetről sem tudok, amikor egy újságírót azért ért volna halálos támadás, mert le merte írni a véleményét. (Eltekintve attól a néhány esettől, amikor a már nem szomjas orbanofób zsurnaliszta nálánál pár súlycsoporttal nehezebb emberbe kötött bele, s nem elhallgatva a tényt, miszerint néhány pofonnál akkor sem lett több a perpatvarokból.)

Ezzel szemben a kormánypárti tollforgatók extrém sok esetben kapnak halálos, életveszélyes fenyegetéseket, s ezek egy része nyilvános tüntetéseken, jól kihangosítva hangzik el. Azt már nem is említem, hogy a baloldali morálba az is belefér, hogy egy újságíró kollégámat a kisbabája megerőszakolásával fenyegessék meg, míg másik kollégám Facebook-ról leszedett képeit szexuális szolgáltatásokat nyújtó oldalakra pakolgassák ki. Ahogyan összellenzéki szinten belefér a miniszterelnököt gecinek titulálni, valamint olyan vicces és mulatságos szójátékokat gyártani, mint „Prosti Srácok”.

Mai sajtókuss-anyag

Na, de ne is szaporítsuk a szót, nézzük, miként vannak csúnyán elhallgattatva a hazai kormányellenes erők! December 30-a estéjén a pofabefogató Orbán diktátor véletlenül ezeket felejtette el a cenzorokkal kitöröltetni, íróikat pedig máglyára vettetni:

Hírdetés

„Február végéig hosszabbították meg a fideszes Boldog István jobbkezének letartóztatását.” (Index)

„Megint előbújik valami pállott here, és megmondja a gyerekeknek, hogy a Harry Potter és a Pókember rossz.” (Tóta-W. Árpád – Nyugati Fény)

„Böjte Csaba a felcsúti akadémia évzáróján: Milyen jó lenne, ha 15 millió magyar akadémiája volnánk.” (Botos Tamás – 444)

E három cikkcím tökéletes metszetet ad arra nézvést, hogy a honi ellenzéki sajtó bármit és bárhogyan megírhat, anélkül, hogy újságíróiknak a hajuk szála is görbülne. És ez így van jól. Ez a demokrácia, ez a jogállam. Még csak haja szála se görbüljön annak, aki mást mond, mint ami a hivatalos kormányzati álláspont! Soha! Egyszer sem!

Ugyanakkor tessenek belenyugodni abba, hogy olyan, hogy kormányzati álláspont, legalább van. Olyasmi viszont, hogy ellenzéki álláspont, egyszerűen nem létezik. Talán egyetlen konstans sarokpontot kivéve, ami pedig az orbántakarodj.

***

A fentiek tekintetében tennék én egy vádalkut a kedvesnek semmiképp nem mondható baloldali firkászoknak, valamint az őket működtető megahaladó hiperliberálisoknak:

Írjatok (mondjatok) továbbra is, amit akartok. Csak ezt az ócska bolsevik klisét, ezt az állandó  diktatúrázást fejezzétek már be!() VBT ()Kiemelt kép: TASR

The post Vádalku appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »