Vadai! Kúrcsányiék meg az ujjukból szopták az infókat, nemde

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága szerint a kormány megsértette a magyarok magánélethez való jogát azzal, hogy a Terrorelhárítási Központ 2011 óta miniszteri utasításra, bírói engedély nélkül hallgathat le magyar állampolgárokat – ezt írja a DK.

Magyar Menedék - Sitchin

Mivel a Fidesz törvénye szerint a megfigyelteket utólag sem kell tájékoztatni a megfigyelésükről, semmilyen adat nem áll rendelkezésre arról, hogy hány embert figyeltetett meg a kormány az elmúlt 5 évben.

Hírdetés

Az Európai Egyesült Államok kordétolója közleményében “Orbán Viktor külön bejáratú birodalmi rohamosztagának” titulálja a Terrorelhárítási Központot (TEK), amely egy fideszes miniszter “bemondására bárki lakásába csempészhetett poloskát, bárki telefonjait lehallgathatta és bárki magánleveleit elolvashatta”. Ráadásul úgy, hogy akár csak egyszer is kiderült volna, “indokolt volt-e a titkosszolgálati eszközök alkalmazása.”

A Demokratikus Koalíció szégyennek nevezi, hogy ismét egy európai intézménynek kell megvédenie a magyarokat a saját kormányuktól.

A DK szerint a magyar állampolgároknak joguk van megtudni, hány embert figyeltetett meg a kormány bírói engedély nélkül. Vadai Ágnes képviselő ezért kezdeményezi, hogy betekinthessen a TEK megfigyelési dokumentációiba, megismerhesse a megfigyelésekhez felhasznált eszközöket. Pártja szerint “egy jogállamban soha nem fordulhatna elő, hogy a hatalomban lévő kevesek megfigyelik az általuk képviselt sokakat.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »