Üzentek az EP-ből a magyar taxisoknak

Amikor a londoni taxisok tüntettek, még többen kezdtek Ubert használni – figyelmeztette a tüntető magyar taxisokat egy észt EP-képviselő. Észtországban az Uber egyébként megegyezett az adóhatósággal, hogy értesítést kapnak minden egyes alkalommal, amikor valaki beül egy Uber-kocsiba.

„Azt üzenném a magyar sofőröknek, hogy ne csinálják, mert amikor a londoni taxisok tüntettek, még többen kezdtek Ubert használni, olyanok, akik korábban nem ismerték a céget. Szóval valójában önmaguknak ártanak vele” – mondta az EUrologusnak Kaja Kallas, az egységes digitális piacról szóló európai intézkedéscsomag előadója az Európai Parlamentben (EP), Strasbourgban. Az észt liberális EP-képviselő szerint közvetlenül azokat a gondokat kellene kezelni, amelyek ellen valójában tüntetnek a sofőrök: ha az Uber megadóztatása a problémás, akkor a kormánynak kellene összeszednie magát, hogy be tudja hajtani a szolgáltatás után járó állami jövedelmet.

Hírdetés

Észtországban az Uber megegyezett az adóhatósággal, hogy minden alkalommal, amikor valaki beszáll egy uberes kocsiba, a cég értesítést küld erről az adóhivatalnak is. Ha az a gond, hogy az Uber kevesebb társadalombiztosítási díjat fizet, mert a sofőrjei egyéni vállalkozók, inkább a foglalkoztatási rendszert kellene modernizálni egy olyan világra, ahol a hagyományos értelemben vett munkaadó-munkavállaló hierarchia már nem létezik – véli az EP-képviselő.

A Deák tér környékén második napja tüntet pár taxis az Uber ellen, egységes szabályokat követelve.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »