Üzent Brüsszelnek Orbán Viktor

Üzent Brüsszelnek Orbán Viktor

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a magyarok világosan kimondták: Brüsszelben változást szeretnének – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, napirend előtt az Országgyűlésben.

A magyarok olyan európai vezetőket akarnak látni, akik nem szervezni, hanem megállítani akarják a bevándorlást, olyan vezetőket szeretnének az európai intézmények élén, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát. A magyarok olyan vezetőket akarnak, akiknek mindig az európai emberek érdekei az elsők – mondta az EP-választást értékelve a kormányfő a parlamentben napirend előtt hétfőn.

Közölte, hogy Magyarország nevében tárgyalva csak ilyen vezetőket fog támogatni.

Hírdetés

“Az eredményeket ismerjük, a tagnapi választáson rekordrészvétel mellett a magyar kormánypártok rekordgyőzelmet arattak” – fogalmazott Orbán Viktor az Index tudósítása szerint. Úgy látja, “a magyar emberek bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, Európa a mi hazánk is”.

A vasárnapi választás a miniszterelnök szerint világossá tette, hogy érdemes a kormánypártoknak folytatni, amit elkezdtek. Nyomatékosította, a legdinamikusabban fejlődő gazdaságok egyike Európában Magyarország. “A munkanélküliség 3,6 százalékon áll, ez a negyedik legalacsonyabb adat az EU-ban” – mondta Orbán Viktor.

Részletek hamarosan.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »