Üzenet Washington hírszerző tisztjeinek

Üzenet Washington hírszerző tisztjeinek

Egy dolgot el kell mondani a Syrian Arab Army oldalról: soha nem felejtik azokat, akik mindentudónak képzelik magukat és lenéző módon beszélnek.

Normális körülmények között nem adnak hitelt az ilyen figuráknak azzal, hogy rossznak állítják be őket, azonban amikor egy úgynevezett “nyugállományú USA légierős hírszerző tisztről” van szó, a hangsúly a hírszerzőn van és ő jön elő ilyen hozzászólással, akkor meg kell kérdőjelezni az egész intézményt, ahol az ilyen okostojásokat kiképezték és ahol szolgáltak.

Az alábbi dolgot 2018. június 2-án tette közzé, ahol képernyőfotó formájában osztotta meg a Syrian Arab Army oldal posztját a twitter profilján, a hozzászólással, amit láthatnak.

Most, hogy a hadművelet véget ért, kicsit rugalmasabban lehet beszélni róla, azonban az érvelés kedvéért fogadjuk el, hogy a hozzászólása helyes.

A “ volt USA légierős hírszerző tiszt” szerint, aki úgy tűnik a CNN katonai szakértője, amikor “megalázó vereség”, ahogy ő hívta, várható egy csata lehetséges végkimentelének, akkor a katonai vezetésnek nem kellene leállítani a műveletet, hanem még tovább kellene folytatni?!

Hírdetés

Habár a 2015. évi hadművelet semmilyen módon nem minősül vereségnek, azonban a nemzetközi politika, az észak-szíriai és a közép-szíriai hadi helyzet képessé tette ellenséget, hogy manipulálja és mozgassa erőit, valamint támadásokat indítson, így még fontosabb volt biztosítani ezeket a területeket és a szíriai fővárost a sivatag irányából, mielőtt dél felé nyomulunk előre, máskülönben nagyon súlyos árat fizettünk volna érte. Nem beszélve arról, hogy 2015 áprilisában az Orosz Légierő még nem települt Szíriába, ami később lényeges orosz politikai támogatással járt együtt, nagyobbal mint maga a katonai segítségnyújtás, habár senki sem kérdőjelezheti meg az orosz katonai közreműködést, egy kicsit nagyobb összefüggéseiben kell látni a dolgot.

De most beszéljünk a #Bazalt_Hadművelet -ről, önök mind látták és a Syrian Arab Army oldal megosztotta a felületén a sok fegyvert és hadfelszerelést, amiket a vahhabita terroristák hátrahagytak és átadtak a Szíriai Arab Hadseregnek. A hadsereg által zsákmányolt fegyverek mennyisége sokkal több volt, mint a Szíriai Fegyveres Erők által a háború előtt Dél-Szíriában tárolt hadfelszerelés, azonban a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnoksága választotta meg a harc idejét ahelyett, hogy csak egyszerűen harcba menjen, aminek eredményeként számottevően kevesebb volt a személyi veszteség, kisebb erőfeszítéssel nagyobb győzelmet aratott. Ez olyan valami, amit bármilyen zöldfülű hírszerző tisztnek tudnia illett volna.

Ha ez a szintje az USA Légierő hírszerző tisztjeinek, akkor nem csodálkozunk rajta, hogy az Egyesült Államok miért képtelen bármit is elérni Afganisztánban.

#Szíria_fennmaradt

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »