Üzenet azoknak, akik orosz vakcinát kaptak: se szex, se pia és a cárok után Putyin is átírja Ukrajna több mint ezer éves történelmét: július 13-i hírösszefoglaló

Üzenet azoknak, akik orosz vakcinát kaptak: se szex, se pia és a cárok után Putyin is átírja Ukrajna több mint ezer éves történelmét: július 13-i hírösszefoglaló

Üzenet azoknak, akik orosz vakcinát kaptak: se szex, se pia; A cárok után Putyin is átírja Ukrajna több mint ezer éves történelmét; Oltóközpont kezdi meg működését Beregszászban; Putyin szerint Ukrajna nem akarja, hogy Donbász visszakerüljön hozzá; Népszerű a magyarországi oltakozási lehetőség a kárpátaljaiak körében. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 13-án.

Az orosz egészségügyi hatóságok arra kérik a Szputnyik V vakcinával oltott személyeket, hogy oltás után három napig tartózkodjanak a nemi élettől. És hogy a kitolás még teljesebb legyen, az alkoholfogyasztást, a dohányzást és a szaunázást is ajánlott kerülni egy darabig. Ezt a külföldi állampolgároknak értelemszerűen nem írhatják elő – de miért is vonatkozna más ránk, magyarokra, ha Oroszországban ez a helyzet? Valójában nem csak a szex kerülendő, de minden nagyobb fizikai erőfeszítés is.

A történelem átírását már az orosz cárok elkezdték, amikor kisajátították a Rusz elnevezést Moszkóviájuknak, míg most Oroszország gyűlölködést szít és hazug propagandát folytat a függetlenségének 30. évfordulóját ünneplő Ukrajna ellen, amelynek a történelme valójában több mint ezer éves múltban gyökerezik – reagált Olekszandr Tkacsenko kulturális miniszter kedden Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn megjelent cikkére.

Hírdetés

Július 17-én és 18-án oltóközpont működik majd Beregszászban. A jelentkezők a Munkácsi út 6. sz. alatt (a járási állami közigazgatási hivatal ülésterme) vehetik fel a védőoltást. Az illetékesek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott CoronaVac vakcinát alkalmazzák majd itt. A központ a járványügyi követelmények betartása mellett fog működni.

Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyőződése szerint Kijevnek egyszerűen nincs szüksége Donbászra, ezért nem akarja teljesíteni a minszki megállapodásokat. A jelentés szerint Putyin a Kreml hivatalos honlapján Az oroszok és ukránok történelmi egysége címmel megjelent cikkében azt írta, hogy Oroszország minden tőle telhetőt megtett a Donbászon folyó háború befejezése érdekében, ezt szolgálják a minszki megállapodások is, amelyeknek a teljesítését Ukrajna elutasítja.

Magyarország az országhatárai mentén élők számára – nemzetiségtől függetlenül – július elsejétől biztosítja a koronavírus elleni oltás lehetőségét három, csak erre a célra kijelölt határ menti oltóponton: a lónyai és a barabási közúti, valamint a záhonyi vasúti határátkelőhelyen kialakított pontokon. Mindhárom oltóponton az amerikai Johnson & Johnson vállalatcsoport Janssen vakcinájával oltanak, amely egyetlen dózisban beadva is hatékony védelmet nyújt a Covid–19 ellen.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »