Üvegfalú házat építtet a Balatonnál Matolcsy fia

Három oldalán is üvegfalú házat építtet Balatonfüreden Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia. Az épület kivitelezését ugyanaz a cég végzi, amely a jegybanki alapítványok milliárdos beruházásait irányítja – írta a Népszabadság.

A lap szerint arról a részről, ahol a ház épül, az egész tavat be lehet látni Csopaktól egészen Aszófőig. A már félig kész épületen látszik, hogy a minimalista stílusú házból is maradéktalanul élvezhető a Balatonfüredre és a Tihanyi-félszigetre nyíló kilátás. A házat három oldalról, a földtől a tetőig üvegfal borítja majd, s faszerkezet ad geometrikus formát az épületnek.

A Népszabadság megkereste ­Matolcsy Ádámot, aki kérdésükre közölte, hogy az épületet mezőgazdasági melléképületként és pihenésre fogja használni.

A balatoni nyaraló 40 millió forintos beruházás – állítja a Raw Development Kft., amely a honlapján a referenciák között közzétette a látványterveket. Ezt a céget Matol­csy György unokatestvére, Szemerey Tamás egyik érdekeltsége hozta létre alig néhány hónappal az előtt, hogy az egyik MNB-alapítvány, a ­PADA elkezdte a budai Várban az Ybl–Hatvany-villa, új nevén a Villa Budapest munkálatait.  A PADA az akkor referenciákkal még nem rendelkező RW-t választotta ki az alapítvány képviseletére és a projektmenedzseri feladatok ellátására. A céget később más MNB-alapítványok is bevonták ingatlanfejlesztéseikbe, így az RW megrendelésállománya egy év alatt megközelítette a 100 millió forintot.

Szerző: Népszabadság


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »