Úton a pártszakadás felé: kizárta Dúró Dórát a Jobbik-frakció, amiért el mert indulni a tisztújításon

Úton a pártszakadás felé: kizárta Dúró Dórát a Jobbik-frakció, amiért el mert indulni a tisztújításon

A döntést a párt parlamenti képviselőcsoportjának keddi ülésén hozták meg, és a pártlapban tették közzé. Az Alfahír "értesülését" Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője "megerősítette".

Mint ismeretes, Dúró Dóra Toroczkai László elnökhelyettes-jelöltje volt a Jobbik május 12-i tisztújításán. A kongresszuson Sneider Tamást választották elnökké, ezt követően Toroczkai, aki szerint a pártvezetés habonyi módszereket vetett be ellenük a tisztújítás előtt, bejelentette, hogy Mi Magunk néven platformot alapít a Jobbikon belül. A párt elnöksége azonban úgy döntött, hogy ez alapszabályba ütközik (valójában nem rendelkezik az alapszabály erről a kérdésről, ráadásul korábban is volt már platform a párton belül), és fegyelmi eljárást kezdeményeztek az alulmaradt elnökjelölttel szemben.

A platformhoz egyetlen jobbikos országgyűlési képviselő csatlakozott: Dúró Dóra – írja a pártlap, az azonban "véletlenül" kimarad a cikkből, hogy a képviselő Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében egyértelművé tette: amennyiben az elnökség nem engedélyezi a platform működését, tiszteletben tartja, és kiszáll belőle. Hozzátette azt is: mindennél fontosabb a Jobbik egysége, semmiképp sem szeretne új szervezetet, ám törekvése a jelek szerint nem találkozott a pártvezetés szándékaival.

Így fogalmazott:

Hírdetés

Bízom benne, hogy az elnökség a mostani platform energiáját is be tudja csatornázni, helyet talál neki nemzeti néppártunkban, de ha másként dönt, azt tiszteletben tartom, s akkor a magam részéről kiszállok a platformból. Miként a kongresszus eredményét sem kérdőjeleztem meg, a platform az én értelmezésem szerint épphogy a demokratikus döntés szoros eredményének leképeződése.

Az Alfahír cikke tolmácsolja, hogy Mirkóczki "Amit 2010 Előtt Mondtunk, Nem Volt Igaz" Ádám elmondása szerint "bizalmi válság alakult ki" Dúróval szemben, ezért döntöttek a frakcióból történő kizárás mellett. Hozzátette: a képviselő mandátumának sorsáról a párt elnöksége jogosult dönteni.

Arról azonban már most döntöttek Vona Gáborék, hogy nem kockáztatják meg, hogy a 46%-os kongresszusi eredmény után a Toroczkai-Dúró páros még egyszer rajtvonalhoz állhasson a két év múlva sorra kerülő tisztújításon…

(Kuruc.info)

Kapcsolódó videó: Dúró Dóra: a platformalapítással is a Jobbik integritásának megőrzése volt a célom


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »