Utolsó tus – Bronzéremmel lépett le végleg a pástról az olimpiai bajnok

Utolsó tus – Bronzéremmel lépett le végleg a pástról az olimpiai bajnok

Egyedül a Törekvés SE férfi tőrözői tudták megvédeni csapatban a címüket vasárnap a vívók országos bajnokságának zárónapján.

A kardozó Katona Renáta két aranyéremmel zárta az ob-t, mert vasasos csapattársaival aratott győzelme előtt szombaton egyéniben is a legjobbnak bizonyult.

Az első döntőt éppen a Vasas női kardcsapata nyerte a BVSC ellen, komoly izgalmak mellett: az utolsó asszóra a Vasas 40-31-es vezetésénél állt fel az idei és a tavalyi egyéni bajnok, Katona és Pusztai Liza, utóbbi 44-44-nél egyenlített, az utolsó tust azonban Katona adta.

Férfi kardban megismétlődött a tavalyi aranycsata a Vasas és az MTK között, de most az utóbbi győzött. A záró asszót az MTK 40-27-es vezetésénél kezdte a 2017-ben világbajnok Szatmári András és a szombaton egyéniben győztes, háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, de hiába nyerte meg asszóját 7-5-re utóbbi, ez csak a szépítéshez volt elég.

A legnagyobb mezőnyű, 30 csapatot felvonultató férfi párbajtőr döntőjében is ismétlődött a tavalyi finálé párosítása. A többek között a 2019-ben világbajnok, idén olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergellyel felálló BHSE visszahódította a bajnoki címet, ezúttal legyűrte a Vasast, amelyben ott volt az egyéni verseny első három helyezettje.

A női párbajtőrözők fináléjában az MTK Budapest legyőzte a címvédő OMS-Tatát. A bronzmérkőzésen pedig elbúcsúzott a versenyzéstől Szász-Kovács Emese. Az összecsapás végén a versenyzőtársak, edzők nagy tapsa köszöntötte a visszavonuló olimpiai bajnokot, aki mindenkivel összeölelkezett, miközben sírt-nevetett, és puszit küldött a nézőtéren ülő családtagoknak, ikergyerekeinek.

„Érdekes, egész nap nem gondoltam rá, hogy ez az utolsó versenyem, csak amikor egy-egy mérkőzés végén a társak odajöttek elköszönni tőlem. Tudtam, hogy nehéz lesz a búcsú…

Külön engedélyt kértünk és kaptunk, hogy a gyerekeim és a családtagjaim láthassák az utolsó asszómat, örülök, hogy így búcsúzom el a pásttól”

– mondta a 39 éves párbajtőröző, aki társelnökként továbbra is aktív szerepet vállal majd a Vasas vívószakosztályának életében.

Női tőrben először jutott döntőbe az FTC csapata, és meg is nyerte az aranyat a címvédő Törekvést legyőző BHSE ellen.

A koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági intézkedések mellett, a nézők számára zárt kapuk mögött zajlott az ob a Ludovika Arénában. A győzelmeket tekintve a legeredményesebben a Vasas szerepelt négy elsőséggel. A BHSE három, az FTC és az MTK Budapest két-két, a Törekvés pedig egy bajnoki címet szerzett.

Ob, csapat, eredmények

férfi kard

elődöntő:

Vasas SC- MATE-GEAC 45-32

MTK Budapest-UTE 45-43

a 3. helyért: MATE-GEAC – UTE 45-42

döntő: MTK Budapest-Vasas SC 45-34

Végeredmény: 1. MTK Budapest (Péch Miklós, Puy Sebestyén, Szatmári András), 2. Vasas SC (Galgóczy Tamás, Nagy Pál, Rabb Krisztián, Szilágyi Áron), 3. MATE-GEAC (Gémesi Bence, Gémesi Csanád, Gémesi Huba, Lendvai Dániel)

női kard

elődöntő:

Vasas SC I.-UTE 45-19

BVSC-Vasas SC II. 45-35

Hírdetés

a 3. helyért: Vasas SC II.-UTE 45-35

döntő: Vasas SC I.-BVSC 45-44

Végeredmény: 1. Vasas SC I. (Beviz Dorottya, Katona Renáta, Missurai Pálma, Záhonyi Petra), 2. BVSC (Marleen Buitenhuis, Gömöri Gréta, Pusztai Liza, Szűcs Luca), 3. Vasas SC II. (Báthory Kata, Domonkos Emese, Soós Dorottya, Spiesz Anna)

férfi párbajtőr

elődöntő:

Vasas SC I.-BHSE II. 45-25

BHSE I.-Vasas SC II. 45-43

a 3. helyért: Vasas SC II.-BHSE II. 45-42

döntő: BHSE I.-Vasas SC I. 38-36

Végeredmény: 1. BHSE I. (Berta Dániel, Keszthelyi Zsombor, Rédli András, Siklósi Gergely), 2. Vasas SC I. (Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid), 3. Vasas SC II. (Buta Levente, Fenyvesi Csaba, Jonathan Hamilton-Meike, Kulcsár Viktor)

női párbajtőr

elődöntő:

OMS-Tata – Vasas SC 45-26

MTK Budapest-AVA 45-35

a 3. helyért: AVA – Vasas SC 45-33

döntő: MTK Budapest – OMS-Tata 45-38

Végeredmény: 1. MTK Budapest (Miskó Dorina, Nébald Franciska, Simon Sarolta, Wimmer Dorina), 2. OMS-Tata (Büki Lili, Gnám Tamara, Héder Hanna, Kun Anna), 3. AVA (Dékány Kinga, Gachályi Gréta, Kovács Emese, Szabó Réka)

férfi tőr

elődöntő:

FTC-ZVE 45-32

Törekvés SE-Ludovika 45-26

a 3. helyért: ZVE-Ludovika 45-38

döntő: Törekvés SE-FTC 45-43

Végeredmény: 1. Törekvés SE (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Korom Erik, Mateja Nedeljkovic), 2. FTC (Horváth Keán, Horváth Soma, Skorka Csongor, Szemes Gergő), 3. ZVE (Petar Files, Simon Kristóf, Vizler Ádám, Wolf Ádám)

női tőr

elődöntő:

BHSE-Törekvés SE 45-38

FTC-UTE II. 45-32

a 3. helyért: Törekvés SE-UTE II. 45-20

döntő: FTC-BHSE 45-41

Végeredmény: 1. FTC (Jeszenszky Szilvia, Tölgyesi Zsófia Réka, Zsoldosi Emília, Zsoldosi Karolina), 2. BHSE (Horváth Lilla, Kondricz Kata, Kovács Réka, Zászkaliczky Piroska), 3. Törekvés SE (Hajas Nóra, Kollár Anna, Nekifor Erika, Pásztor Flóra)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »