Utolsó tangó Párizsban: cáfol az operatőr

Utolsó tangó Párizsban: cáfol az operatőr

Csak az újságírók fújták fel a dolgot, nem történt valójában semmi – jelentette ki az Independent cikke szerint az Utolsó tangó Párizsban férfi operatőre, Vittorio Storaro. Ismert: újból botrányt okozott Bernardo Bertolucci rendező napokban előkerült, 2013-as interjúja, amiben arról beszélt, hogy szövetkeztek Marlon Brandóval Maria Schneider színésznő ellen. Az 1972-es film egy jelenetében a 48 éves Brando karaktere megerőszakolja a 19 éves Schneiderét. Bertolucci elmondása szerint nem mondta el a színésznőnek, mi történik majd a felvétel során, mert szerette volna, hogy úgy reagáljon, „mint egy lány, nem mint egy színművész.”

A nyilatkozat kapcsán sokan felháborodtak, Storaro szerint viszont félreértették az egészet, nem jól olvasták Bertolucci mondatait. „Ott voltam. Egy filmet csináltunk. Nem valóságosan teszed ezt. Ott voltam két kamerával, és nem történt semmi. Senki nem erőszakolt meg senkit” – fejtette ki az operatőr a The Hollywood Reporternek. Szerinte az újságírók ügyet csinálnak valamiből, ami valójában nem is ügy. „Olvastam, hogy valamiféle erőszakot követtek el Schneider ellen, de ez nem igaz. Ez egyáltalán nem igaz.”

Hírdetés

Kedden hasonlóakat tett közzé Bertolucci is a nyilatkozatában, kijelentve: egyedül az volt improvizáció a jelenetben, hogy a vajat használták síkosítóként, egyébként mindennemű erőszak csak a forgatókönyvben létezett.

Storaro igyekezett tovább hűteni a kedélyeket, elmondva: szerinte Bertolucci azért érezhette magát kicsit bűnösnek, mert nem fejtette ki az elejétől egyértelműen Schneidernek, amit Brandónak is.

A 2011-ben elhunyt színésznő viszont úgy nyilatkozott még a jelenet kapcsán: úgy érezte, egy kicsit mindketten megerőszakolták, Brando és Bertolucci is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »