Útját állták az ovisok szülei Rétvári Bencének

Útját állták az ovisok szülei Rétvári Bencének

A szülők ellenállásán bukott el egy újabb kormánypárti óvodai kampányesemény – Rétvári Bence adott volna át egy ovisportpályát Kismaroson. Az eseményt a kampányra időzítették, annak ellenére hogy a pálya már tavaly elkészült, és az ovisok hónapok óta használják is – írja a Hír TV online változata.

A kismarosi Kis Morgó Óvoda vezetője, Kielgas-Wiesner Éva a Hír TV-nek megerősítette, hogy voltak szülők, akik megtagadták, hogy gyermekük kampányfilmben szerepeljen.

Az Index információi szerint a sajtónyilvános kampányeseményről a szülőket először elfelejtették értesíteni. Egy névtelenséget kérő apa a portálnak azt mondta, hogy aznap eredetileg színházi előadást tartottak volna az óvodában, de annyit mondtak a szülőknek, hogy a terv változott, helyette egy közös kis tornázás lesz a kicsiknek, ezért azok jöjjenek az óvodás egyenpólóban.

http://mno.hu/

Hírdetés

Végül múlt hét pénteken az apa a helyi önkormányzati irodában, egy meghívóról tudta meg, hogy nem csupán egyszerű edzésről van szó, de az óvoda sportpályájának ünnepélyes átadásáról, amin a helyi polgármester mellett Rétvári Bence is felszólal, és az eseményre a sajtót is várják.

http://mno.hu/

A nem várt ellenállás miatt a sportpályaavató az államtitkár jelenlétében elmaradt. A polgármester nem tagadja, hogy a kampány miatt kerítettek volna sort az eseményre, ugyanis a pálya már 2017-ben elkészült, és használják is.

Korábban megírtuk, hogy különösen aggasztó, hogy fideszes politikusok előszeretettel mutatkoznak gyermekek gyűrűjében a választási kampányban. Egyrészt tilos köznevelési intézményekben politikai kampányt folytatni, korábban Lázár János beszélt arról: nem javasolja politikustársainak, hogy bevonják a gyermekeket a kampányba. Ezt mintha meg sem hallanák a fideszes képviselők. Sőt! Legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök használta biodíszletként a gyermekeket a választási kampányban: a kormányfő kezet fogott a dadi kisiskolásokkal és óvodásokkal, majd maga köré gyűjtötte őket, hogy közös csoportkép is készüljön az apróságokkal. Nemrég a fideszes Simonka György pólós akciójánál mondta ki a Nemzeti Választási Bizottság, hogy jogsértő volt, hogy a fideszes képviselőjelölt a Facebook-oldalát hirdető pólót küldött Békés megyei óvodásoknak. Az ugyancsak fideszes László Tamás is jogot sértett, amikor narancsot és tollat osztogatott egy iskola diákjainak.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »