Útfelújítások Kézdivásárhelyen

Útfelújítások Kézdivásárhelyen

Joggal mondják, hogy Kézdivásárhely építőteleppé kezdett változni: jelenleg is több utcában zajlik útfelújítás, és idénre még van beütemezve új munkálat is. A legnagyobb beavatkozás továbbra is a Bem József utcában zajlik.

Idén kezdődött meg a Bem József utca felújítása, egyelőre egy sávra került rá az első réteg aszfalt, a másik sáv alapozása múlt szerdán kezdődött meg, két ponton: az egyik munkapont a Május 1 utcánál található, a másik nagyjából az útszakasz felénél. Ez utóbbinak az oka, hogy a Bem József utcának ez egy kritikus része, ez az a szakasz, ahol nagyon vizenyős a talaj.

Hírdetés

Török Sándor, a kivitelező cég kereskedelmi igazgatója érdeklődésünkre elmondta: minden igyekezetük ellenére nem tudnak gyorsabban dolgozni, ugyanis a kritikus talajminőség miatt a tervező ragaszkodik ahhoz, hogy több pontról vegyenek geológiai mintákat, hogy azok elemezése után kiderüljön, miként kell eljárni ahhoz, hogy az alapozás tartós legyen. Az igazgató kifejtette: reméli, hogy idén mindkét sávra rákerül a bitumen, amely egyébként egy vastag alapból és további két réteg aszfaltból áll majd. A felújítás miatt a forgalom ezen a részen nagyon nehézkes, sok esetben kilométeres gépkocsisor torlódik fel. A gépkocsivezetőknek továbbra is célszerűbb a Kézdiszentléleket Lemhénnyel összekötő utat választani, amennyiben Lemhénybe, Bereckbe, vagy a szomszédos Bákó megyébe tartanak.

Egy másik munkálat a Csipkerózsika Napköziotthon környékén zajlik: az egyirányú utca teljes felújításon esik át, ez érinti az egykori Rózsa cukrászda előtti parkolót is. A közelmúltban teljes energetikai korszerűsítésen átesett napköziotthon udvara is teljesen megújult, forgalmi tanpályával gazdagodott, amit a részvételi költségvetésből valósított meg az intézmény munkaközössége.

Bokor Tibor polgármestertől megtudtuk: amint az említett utcában végeznek a felújítással, a csapat átvonul a Mihai Eminescu utcába. Ott nemrég kicserélték a teljes vízhálózatot, jelenleg a gázszolgáltató dolgozik a vezetékek cseréjén. A vízvezetékek cseréje nagyon időszerű volt: nem telt el olyan hét, hogy ne lett volna csőtörés, legalább hat ponton kellett folyamatosan javítani az elrozsdázott csöveket. A polgármester úgy látja, hogy az Eminescu utca felújítása október elején megkezdődhet.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »