Utcán, kartonpapírokon aludt a brit nagykövet Bukarestben

Szabad ég alatt, kartonpapírokon és egy régi hálózsákban aludt péntekről szombatra virradóan Paul Brummell, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete. A hajléktalanok nemzetközi napja alkalmából mintegy 20 önkéntessel együtt töltötte hajléktalanként az éjszakát a diplomata – írja a román közszolgálati hírügynökség, az Agerpres magyar nyelvű hírszolgálata.

A beszámoló szerint a nagykövet második alkalommal vett részt a bukaresti Casa Ioana alapítvány által szervezett akción, melynek célja felhívni a figyelmet a hajléktalanok helyzetére.

„Egy ilyen esemény valamilyen szinten mesterkélt, azonban szerintem az a fontos, hogy eszünkbe jusson, hogy Bukarest utcáin 5 ezer hajléktalan ember él minden nap, télen is, és nem könnyű számukra” – idézte Brummellt az Agerpres. A nagykövet hozzátette, az utcalakók problémája egy „globális” probléma.

A brit nagykövet Twitteren meg is osztott egy fotót ideiglenes hajlékáról.

Hírdetés

My bed for tonight. Supporting #WorldHomelessDay with a sleepout in #Bucharest with #CasaIoana. @IanTilling pic.twitter.com/vlx0ZgrGGE— Paul Brummell (@PaulBrummell) October 13, 2017

http://mno.hu/

Ian Tilling, a Casa Ioana alapítvány vezetője szerint fontos, hogy az emberek megértsék, hajléktalannak lenni egy helyzet, nem egy állapot. Tilling szerint a hatóságoknak arra kellene törekedniük, hogy segítsék az embereket ismét önállósodni.

A hajléktalanok nemzetközi napja alkalmából a romániai brit közösség több tagja is a figyelemfelkeltésnek ezt a formáját választotta a nagykövet mellett: szabad ég alatt töltötte az éjszakát többek közt Nigel Bellingham, a British Council Romania igazgatója, Charles Crocker, a Brit-Román Kereskedelmi Kamara elnöke is.

Bukarestben mintegy 5 ezer hajléktalan személyt tartanak számon, de valós számuk valószínűleg jóval magasabb ennél.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »