Utcai verekedésben esett egymásnak két roma klán Németvásáron és csupán egy rendõr érkezett ki a helyszínre

Utcai verekedésben esett egymásnak két roma klán Németvásáron és csupán egy rendõr érkezett ki a helyszínre

Tegnap a késő délutáni órákban utcai verekedésben esett egymásnak két roma klán Németvásár (Târgu Neamț) utcáin. A klán több tucatnyi tagja botokkal vasrudakkal, fejszékkel ütlegelte és dobálta egymást.

A videofelvételen, amelyet Cătălin Striblea, a DIGI FM műsorvezetője tett közzé az interneten, jól látszik, hogy a harc közben egyszer csak megjelenik egy rendőr, aki többször is elsüti a fegyverét és elkezdi lecsillapítani a kedélyeket, több-kevesebb sikerrel.

Hírdetés

Tudorel Butoi kriminológus nyilatkozata szerint, amelyet több román portál is idézett, a helybeliek már ismerhették a rendőrt és ő is ismerhette őket, így történhetett, hogy megijedtek a pisztolylövésektől és a rendőr egyedül is képes volt uralni a helyzetet.

A román sajtó beszámolói szerint az eset után senki nem tett feljelentést a rendőrségen, és esetleges sérültekről és áldozatokról sincs senkinek sem tudomása. Butoi beszámolója szerint ilyenkor nincs mit tennie a hatóságoknak, bírságokat kiszabhatnának esetleg, de ki tudja befizetné-e őket valaki is valaha – nyilatkozta a kriminológus. (zch.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »