Utazó kiállítás a Balaton északi partján hittanosok pályamunkáiból

Utazó kiállítás a Balaton északi partján hittanosok pályamunkáiból

A Veszprémi Főegyházmegye lapbook-készítő pályázatot hirdetett 3–4. osztályos hittanosok számára. A legjobban sikerült pályamunkákból a főegyházmegye munkatársai vándorkiállítást állítottak össze, melyet nyár végéig láthatunk a Balaton északi partján található katolikus templomokban.

Udvardy György érsek nagyböjt harmadik vasárnapján hirdette meg a Mindszenty 80. emlékévet, ami szorosan kapcsolódik Bódi Mária Magdolnához, hiszen a bíboros indította el boldoggá avatásának ügyét. A Veszprémi Főegyházmegye ezen alkalommal lapbook-készítő pályázatot hirdetett 3–4. osztályos hittanosok számára. A beérkezett, legjobban sikerült pályamunkákból a főegyházmegye munkatársai összeállítást készítettek, amelyből vándorkiállítás készült.

A vándortárlat a gyermekek szemén keresztül mutatja be Bódi Mária Magdolna életét és erényeit. Megismerhetjük és közelebb kerülhetünk a fiatal lányhoz, akinek a vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával 2024. május 23-án elismerte Ferenc pápa. Ez azt jelenti, hogy az Egyház az oltárra emeli és a boldogok sorában fogja tisztelni Bódi Mária Magdolnát, aki tisztaságával, szolgáló szeretetével és alázatosságával munkálkodott embertársainak testi és lelki gazdagodásában. A történelem egyik legvérzivatarosabb időszakában életének fő célja volt a lelkek vezetése Krisztushoz.

Hírdetés

A vándorkiállítás a Balaton északi partján található katolikus templomokban tekinthető meg a nyár végig, így Balatonfűzfőn, Keszthelyen, Badacsonytomajban, hamarosan Balatonfüredre és Tihanyba érkezik, de megfordult a zánkai gyermektáborban, valamint látható volt Homokkomáromban a Nyolc Boldogság Közösség Tábor Hegyi Napok rendezvénye alatt is. A tárlat az ősz folyamán a főegyházmegye katolikus intézményeiben lesz látható.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »