Utasokkal együtt hagyták állni a hőségben a vonatot, egy gyerek rosszul lett

Utasokkal együtt hagyták állni a hőségben a vonatot, egy gyerek rosszul lett

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki.

Az Index írta meg péntek reggel, hogy a 462-es számú Kálmán Imre Euronight vonattal gond volt csütörtök este. Egy, a vonattal utazó olvasójuk elmondása szerint a vonatnak menetrend szerint 20.40-kor kellett volna elindulnia a Keleti pályaudvarról, ám az egyik kocsiban egy kislány rosszul lett, mert olyan meleg volt benne, ezért egy másik utas bepánikolt és kitörte a vagon ablakát. Emiatt kiszálltak a helyszínre a rendőrök, azután végül leszállították az utasokat a szerelvényről. Az olvasó arra panaszkodott, hogy a MÁV-tól semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogy ha egyáltalán el is indul a vonat, akkor mikor.

„A rendőrség azt az információt adta, hogy körülbelül hajnali négykor indulhat a vonat egészen Salzburgig (eredetileg München–Zürich felé menne). A vonat hajnali négykor el is indult, viszont az előzetes tájékoztatással ellentétben csak Hegyeshalomig közlekedett, ugyanis az osztrák mozdonyvezető nem várta meg a szerelvényt” – írta az utas.

A MÁV közleményt adott ki az ügyben. Eszerint a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer – Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortjáért és biztonságáért a MÁV-Start egy tartalék kocsit állított volna be.

A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni – írta a vasúttársaság.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Hozzátették, az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött,

A történtek miatt a Technológiai és Ipari Minisztériumban működő Közlekedésbiztonsági Szervezet is szakmai vizsgálatot indított – közölte a tárca.

Az országos tisztifőorvos döntése értelmében hétfő óta a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás van érvényben.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »