Úszó kiállítótér a Bodrogon

Úszó kiállítótér a Bodrogon

Úszó kiállítótér és szemléletformáló központ készült Sárazsadány község régi kompjából. A Lebegő Kiállítás, amely a környezetvédelem fontosságára és a folyók szennyezésének problémájára hívja fel a figyelmet, csütörtökön indult útnak.

Az idén tízéves Tiszai PET Kupa a környezetvédelem, a víziturizmus, a hulladékmentesség és a kulturális élmények ötvözésével hozta létre a Lebegő Kiállítást (Floating Exhibition – FLEX), amelynek alapja egy forgalomból kivont hajótest – közölte a Tiszai PET Kupát működtető Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely Egyesület. A FLEX-Sárazsadány névre keresztelt projekt célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét az élővizek, különösen a Duna és a Tisza szennyezésére, és tudományosan megalapozott eredményeket és módszereket kínáljon a probléma kezelésére.

Hírdetés

A teljes hulladékmentesség jegyében újrafelhasznált és újrahasznosítható anyagokból készült Lebegő Kiállítás minden korosztály számára tartogat érdekességeket.

A kiállítás minden eleme az újrahasznosítás je­gyében jött létre. Az alapját adó használt komp és tengeri konténerek alkotta térben több tonna folyami és szelektív hulladékból készült el a bemutató. Az orr és a tat burkolatának nyersanyaga folyami műanyag, az asztal és a regisztrációs pult uszadékfából készült, a felső fedélzet burkolata lakossági szelektív gyűjtésből származik. Az ablakok, ajtók, szigetelőelemek kivétel nélkül egyedi felajánlásokból, lakásfelújításokból, építkezésekből származnak. A Lebegő Kiállítás első útja a Bodrogról a Közép-Tiszára vezetett, s Kiskörén mutatkozott be először.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »