Uszítás Németországban: „óvakodjunk a vidám, szőke családoktól, mert szélsőjobboldaliak lehetnek"

Különös „ismeretterjesztő” cikk bukkantak fel egy német egészségnevelési kiadványban, amely Németország-szerte ingyenesen hozzáférhető a patikákban. A „Baba és család” című kiadvány tanácsokat ad, hogyan kerülhetjük el, hogy gyermekünk „xenofób, rasszista” emberek hatása alá kerüljön. A legfőbb javaslat pedig az, hogy kerüljük a szőke hajú, vidám családok társaságát, mert ők bizony rasszisták, nácik.

A természetesen névtelenül megjelent cikk szerint gyermekünk jobb, ha nem barátkozik olyan gyerekekkel, akik „szerényen viselkednek, szőkék és hajukat copfban viselik”. Ezek állítólag a parttalan gyűlölet és erőszakos hajlamok velejárói. A cikkíró megszólaltatta a Frankfurti Egyetem „szakértőjét” is, aki megerősítette ezt az agyrémet:

– Elsősorban kedvesek és szorgalmasak – jellemezte a kerülendő személyeket ez a szintén névtelen „szakértő” – gondosan font copfot és hosszú szoknyát viselnek. Ezek a jelek erősen jobboldali gondolkodású szülőkre utalnak.

Hírdetés

Egy szintén névtelenül megszólaltatott „szélsőjobboldal-szakértő” (mert ilyen is van ám) a következőket tette hozzá:

– Ezek a jelek nem feltűnőek azoknak, akik nem megfelelően képzettek. Sokszor csak hosszú idő után derül ki minden, mert ezek a gyerekek nagyon csendesek és engedelmesek. – E „szakértő” szerint a bátor gyerekek is gyanúsak, mert az is „náci” jellemvonás.

A kiadvány hónapokkal ezelőtt jelent meg, de csak most kezdett foglalkozni vele a német sajtó. Ez a nyílt gyűlöletkeltés azonban még a habzó szájjal nácizó szennylapok egy részéből is legalábbis furcsálkodást váltott ki. Elhatárolódni persze senki sem akar, és rasszizmust sem kiabálnak. Pedig képzeljük el, mi történne, ha egy hasonló cikkben a rasztahaj és a bűnözés vagy a burka és a terrorizmus összefüggéseire figyelmeztetné valaki az aggódó szülőket.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »