Uszik visszaadta Joshuának a világbajnoki öveket

Uszik visszaadta Joshuának a világbajnoki öveket

Az új egyesített nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, Olekszandr Uszik az összecsapás után visszaadta az elnyert bajnoki öveket a legyőzött Anthony Joshuának.

A korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok, Uszik szombaton éjjel egyhangú pontozással győzte le a nehézsúly eddigi királyát Londonban – írja az Origo.

A mérkőzés után az ukrán bokszoló az öltözőjében kereste fel a britet, és visszaadta neki a világbajnoki öveit.

Uszik nagylelkűsége mögött egyébként egy roppant egyszerű dolog húzódik meg: kap majd saját öveket a négy szervezettől.

A két bokszló egyébiránt már a visszavágóra készül.

Hírdetés

Jelen állás szerint ez volt profi pályafutásom egyik legnagyobb meccse, de vélhetően nem ez volt a legnehezebb – idézi az újdonsült világbajnokot a Profiboksz.hu szaklap.

„Néhányszor megpróbáltam kiütni Joshuát. Felpörgettem a sebességemet, párszor meg is ütöttem, de aztán elveszítettem a ritmusomat. AJ egy igazi harcos, és úgy gondolom, fejlődni is fog még. Szeretem a kihívásokat, de mivel a szerződésünkben van visszavágó záradék, így ismét Anthony Joshuával fogok megmérkőzni. Szeretném, ha a revansot a kijevi Olimpiski Stadionban rendezhetnénk meg” – zárta mondandóját Uszik.

„Gratulálok a győztesnek – kezdte rendkívül sportszerűen a nyilatkozatát a vesztes Joshua.

– Kiváló 12 meneten vagyunk túl, nagyszerű élmény volt a ringben lenni, de innentől kezdve tovább lépünk, úgyhogy hamarosan újra összecsapunk.”

„Vissza fogok térni, méghozzá 100%-os formában. Készen állok arra, hogy azonnal visszatérjek az edzéshez. Usyknak nagyon jó a tempóérzéke, de még így is kap ütéseket. A visszavágóig megtanulom, hogyan kell jobban és többször eltalálni. Soha nem szoktam az ellenfelet nézni. Csak magamra figyelek, és megpróbálok rájönni arra, hol rontottam el. Így nézve nem annyira az volt a baj, amit ő csinált, hanem azok a lehetőségek bosszantanak, amiket én kínáltam fel neki. Ki fogom elemezni a hibáimat, és kijavítom őket. Ahogy korábban is mondtam, megküzdök Tyson Furyval, Wilderrel, vagy bárkivel, övek nélkül is. A címek szórakoztatóak, nagyszerűek, azok jelentik az örökséget, de akár övekkel, akár azok nélkül, bárkivel kiállok” – fogadkozott a trónfosztott Joshua.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »