USR: a 12,5 százalékos nyugdíjemelésről: ez a szüleink és a nagyszüleink megalázása

USR: a 12,5 százalékos nyugdíjemelésről: ez a szüleink és a nagyszüleink megalázása

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke bírálta a koalíciós pártok vezetői által hétfő este bejelentett 12,5 százalékos nyugdíjemelést, hangsúlyozva, hogy ez még az inflációt sem fedezi.

Cătălin Drulă egy Facebook-bejegyzésben azt írta, miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) hónapokon át „itt a piros, hol a pirost” játszott a nyugdíjakkal, végül bejelentették, hogy mindössze 12,5 százalékkal növelik ezeket, bár az országos helyreállítási tervben (PNRR) a nyugdíjkiadásokra megszabott felső határ 27 százalékos emelést is lehetővé tett volna.

Hírdetés

„Ez a nyugdíjemelés még a 15 százalékos inflációt sem fedezi. Ez a szüleink és a nagyszüleink megalázása” – fogalmazott.

Az ellenzéki párt vezetője hozzátette, a különnyugdíjak átlagos összege a nyolcszorosa a hozzájárulás elve alapján megítélt juttatásoknak, ugyanakkor meggyőződése, hogy sem a PSD, sem a PNL nem akarja eltörölni a törvényhozók különnyugdíját. „Sőt, január 1-jétől egy újabb kategória, a polgármesterek is különnyugdíjban részesülnek” – nyomatékosította.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »