USA – Pompeo: békés lesz az átmenet a második Trump-kormányhoz

USA – Pompeo: békés lesz az átmenet a második Trump-kormányhoz

Békés lesz az átmenet a második Trump-kormányhoz – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter újságíróknak kedden.

US Secretary Pompeo in crucial visit to Greece – EURACTIV.com

Hírdetés

Pompeo – euractiv.com

z amerikai diplomácia irányítója hangsúlyozta: a világ vezető politikusai tisztában vannak azzal, hogy jogi eljárások vannak folyamatban, és ezek lefolytatásához „időre van szükség”. Hozzáfűzte: „minden szavazatot meg fogunk számolni”.
   
A miniszter a második Trump-kormányhoz vezető átmenetet „gördülékenynek” nevezte, bár később hozzátette, hogy a minisztérium minden lehetőségre felkészült.
   
Pompeo leszögezte, hogy „a világ nyugodtan teljes mértékben megbízhat az amerikai külügyminisztérium hatékony működésében”.
   
„Nevetségesnek” minősítette azokat a kérdéseket, amelyek azt feszegették, vajon Washington nem veszítette-e el a hitelességét, amikor más országok választási folyamatait ítéli meg.
   
„Gördülékeny lesz az átmenet Washingtonban”- ismételte meg.
   
William Barr, a Trump-kormányzat igazságügyi minisztere hétfőn éjjel zöld jelzést adott a november 3-i elnökválasztáson történt, feltételezett szabálytalanságok ügyészi kivizsgálására. Szintén hétfőn tíz tagállam igazságügyi miniszterei írtak közös szakértői jogfejtést (amicus brief) az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság bíráinak, sürgetve, hogy formálisan is vegyék napirendre a pennsylvaniai választásokon kialakult helyzetet.

Egyben kérték, hogy az alkotmánybíróság függessze fel azt a pennsylvaniai legfelsőbb bíróság által szeptemberben hozott döntést, amelyben engedélyezték, hogy a múlt héten tartott választási nap után még három napig befogadjanak levélszavazatokat.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »