USA külügy: „Ó, maga az orosz médiának dolgozik? – Következő kérdés!”

USA külügy: „Ó, maga az orosz médiának dolgozik? – Következő kérdés!”

RUSSIA TODAY

Még a jelenlévő amerikai tudósítók méltatlankodását is kiváltotta az, amikor Heather Nauert, az amerikai külügyminisztérium szóvivője nem volt hajlandó válaszolni egy neki kérdést feltevő orosz újságíró kérdésére. E helyett durván és udvariatlanul neki ment az orosz médiának.

Alexander Krisztenkó orosz tudósító azt szerette volna tudni, mennyi esély van arra, hogy az USA és Oroszország együttműködik a nukleáris fegyverek terjedésének meggátlásában tekintettel Putyin elnök csütörtöki, erre vonatkozó megjegyzésére a nemzet helyzetéről tartott beszédében.

Hírdetés

Amikor Nauert megkérdezte tőle, honnan van, és azt a választ kapta, hogy a Russia Todaytől, azt mondta, „Óh, akkor elég. Gyerünk tovább!”, de még odavetette, hogy az RT a „Kreml meghosszabbított keze”.

/Ez tegnapi keltezésű tudósítás. Azóta Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője figyelmeztette az amerikai tudósítókat, ha egy ilyen dolog még egyszer megtörténik Washingtonban, az amerikai újságírók külön helyen ülhetnek csak Moszkvában sajtótájékoztatókon./

 //Járai Judit, az MTI washingtoni tudósítója, mindeközben ágyikójából nézte a CNN-t, kezében a Washington Postot pásztázva, hogy lássa, milyen polkorrekt mondatokat adhat le az ezen termékek szerint magyarországi médiadiktatúrának.//

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »