Ürülékkel kenik be szomszédaik házát, és mindenkit terrorizálnak

Ürülékkel kenik be szomszédaik házát, és mindenkit terrorizálnak

Évek óta keseríti meg szomszédai életét egy Szeged-Kiskundorozsmán élő testvérpár. A két férfi lassan 10 éve tartja rettegésben a környékükön élőket. Emberi ürülékkel kenik be a házakat, óriási szemetet hordanak össze, így elszaporodtak a patkányok is. Ha valaki feljelentést tesz, akkor megfenyegetik. A hatóságok tehetetlenek, a gyámhatóság egyelőre nem viszi el őket.

„Annyi a pocok, hogy még hozzánk is eljutnak – én a túloldalon lakom. Annyit ráköltünk, hogy az embertelen. Több tízezer forintot havonta. Kilép a gyerekem a konyha vagy az előszoba ajtaján, és a pocok így néz szembe rá.” – Egymás szavába vágva sorolták panaszaikat a Széksósi utcai lakók. Azt kérték, arcukat ne mutassuk, félnek a testvérpártól. A középkorú férfiak évek óta keserítik közvetlen szomszédaik életét. Házukban óriási a szemét, sem víz, se villany, se gáz nincs bevezetve.

Hírdetés

A testvérek éjszakánként becsöngetnek az utcában élőkhöz, szemetelnek, a házukkal szemközt lévő buszmegállóba viszik az ürüléket. Volt, aki a hatóságokhoz fordult miattuk. „A piacon úgy nekem estek, meg a bolt előtt, a pici unokámat toltam a babakocsiban, el tudja képzelni, hogy éreztem magam, senki nem jött oda segíteni, mindenki elment mellettem. Akkor megfogadtam, hogy soha többet nem fogom feljelenteni, nem bánom, akármi történik. Nekem is egy életem van, szeretnék élni, nem azt, hogy örökké terror alatt legyek” – panaszolta egy helyi lakos.

A szomszédban egy pizzériát is be kellett zárni a tulajdonosának, mert a pockok és patkányok mindennaposak voltak. Az éttermet több millió forintból építette, és a házát felújította. Néhány éve költözött el, azóta hiába kínálja az ingatlant, jóval áron alul sem akarja megvenni senki. „A pizzériát jelenleg nem tudjuk üzemeltetni az egészségügyi szempontok miatt, a patkányok ellepték a házat. Irtással próbáltuk csökkenteni a létszámukat, jelenleg nem sikerült semmi változást elérni. A szomszédokkal viszont folyamatosan probléma van, dobálnak át dolgokat, a fekáliát locsolják szét a ház elé” – nyilatkozta Szélpál Zoltán szomszéd.

A lakók által felkért jogász azt mondta, a rendőrségnek haladéktalanul büntetőeljárásokat kellene indítania köznyugalom, közrend és közbiztonság megzavarása miatt. „Másodsorban pedig a gyámhivatalnak, amelyik a cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt álló testvérpár tagjának a gondnokságát ellátja, nekik kell azonnal egy zárt intézetbe vinni az itt lakó testvérpárt, és az ÁNTSZ-nek végül, miután elköltöztek a renitens lakók, utána rendet kell csinálni. Rágcsálóirtás, takarítás, tisztítás és szemételtávolítás” – sorolta Szabó Bálint jogász.

A testvérpár egyik tagja gyámhatósági felügyelet alatt áll, de hónapok óta nem történik semmi. A másik testvér felügyelete pedig még folyamatban van. A kiskundorozsmai lakosok most aláírásgyűjtéssel próbálják intézkedésre bírni a hatóságokat, ha nem lesz eredménye, útlezárással demonstrálnának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »