Ursula von der Leyen: Én a bevándorlók oldalán vagyok

Ursula von der Leyen: Én a bevándorlók oldalán vagyok

Brüsszel 700 ezer eurós humanitárius támogatást nyújtott a fehérorosz határon rekedt migránsoknak – közölte szerdán az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testülete.

Első körben 200 000 eurót utaltak át a Vöröskereszt és a Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének (IFRC), ám az Európai Bizottság további 500 000 euró finanszírozást is mozgósított, és egyeztetést folytat az unió humanitárius partnerszervezeteivel a pénzeszközök felhasználása érdekében.

Janez Lenarčič válságkezelésért felelős uniós arra kérte a humanitárius szervezeteket, hogy a támogatást folyamatosan juttassák el a menekültek és migránsok nagy számú csoportjához.

Europe is at the side of the people trapped at the border with Belarus. The @EU_Commission is mobilising €700,000 to deliver food, blankets, hygiene and first aid kits. We are ready to do more. But the Belarusian regime must stop luring people and putting their lives at risk. https://t.co/IiEdmFgWsT — Ursula von der Leyen (@vonderleyen) November 17, 2021

Hírdetés

Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke Twitter-üzenetében hangsúlyozta:

„Európa a fehérorosz határon rekedt emberek oldalán áll, készek vagyunk többet is tenni értük. A fehérorosz rezsimnek azonban fel kell hagynia azzal, hogy embereket csal csapdába és életveszélybe sodorja őket.”

A magyar kormány eddig több mint 1,5 milliárd eurót költött el határvédelemre, Budapest álláspontja szerint így jogosan elvárható, hogy Brüsszel hat év után térítse meg a külső határokat védelmező országoknak a határvédelem költségeit, főleg ha eközben minden eszközzel támogatják a bevándorlást.

Hirado


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »