Ursula Haverbeck szabadon bocsátásért tüntettek Duisburg a német nemzetiszocialisták

Ursula Haverbeck szabadon bocsátásért tüntettek Duisburg a német nemzetiszocialisták

Többszás fős szélsőjobboldali felvonulás volt a napokban Duisburg városában. A demonstráció miatt több német zsidó közösség is „aggodalmát fejezte ki”.

A demonstrációt a Die Rechte nevezetű nemzetiszocialista mozgalom szervezte, többen katonai uniformisban jelentek meg, sok felvételen jól kivehetőek a nemzetiszocialista karlendítések a tömegben.

Hírdetés

Volt, aki Hitler hasonmásként jelent meg, de a központi plakátokon is a következő felirat volt olvasható: “Izrael a mi szerencsétlenségünk.” Más táblákra a “Soha többé Izraelt” üzenetet írták ki. Tüntettek továbbá a holokauszt történetének megkérdőjelezése miatt 2 év letöltendő börtönre ítélt 91 éves német asszony, Ursula Haverbeck ellen.

A szászországi megmozduláson részt vettek a Harmadik Ösvény elnevezésű nemzetiszocialista csoport tagja is. A szervezet egyik célkitűzése Izrael felszámolása. A csoport szolidaritását fejezte ki korábban a Hezbollah szervezettel, valamint Aszad szíriai vezetővel is.

A német Tagesspiegel lapnak Josef Schuster a Zsidók Központi Tanácsának elnöke elmondta, azt kéri, hogy a szászországi kormányzás „határozott döntést” hozzon az ehhez hasonló hazafias rendezvényekkel szemben. Hozzátette: „irónikus, hogy éppen a holokauszt emléknapon keltik életre a jobboldali szélsőségesek a német történelem legsötétebb fejezeteit.”


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »