Uram, nem látta Magyarországot?

Uram, nem látta Magyarországot?

A Magyarság Háza Teátrum december 10-én, pénteken mutatja be Pregitzer Fruzsina Uram, nem látta Magyarországot? című önálló estjét a budapesti Aranytíz Kultúrházban.

„Az egész úgy kezdődött, hogy 1990 tavaszán azt hittem, vége a világnak. Számomra. De minden tekintetben… És akkor Szávai Géza erőteljes mondatokkal »rázott gatyába«: hogyha mások gyógyszert, ennivalót, könyvet visznek segélyként Erdélybe − 1990 tavasza volt! −, akkor én, ahelyett, hogy tovább önsajnálnék, állítsak össze egy irodalmi estet, és induljak el vele segíteni. (…) 1995-ben egy picit átalakítottam a műsort, hiszen én is változom. Az »Uram, nem látta Magyarországot?« József Attila-sort választottam estem címéül. (…) Ha megnézik, megértik: szolgálni szeretne minden egyes nóta, vers, mese. Az összes gondolat.”

Hírdetés

Az előadás helyszíne Budapest, Aranytíz Kultúrház, Arany János utca 10. Időpont 2021. december 10-e, péntek 19 óra. A belépés ingyenes. Előzetes regisztráció: [email protected] További információkat ITT olvashatnak. 

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »