"Ünnepeltek a muszlimok a párizsi mészárlások után"

Az Eagles of Death Metal frontembere saját párizsi tapasztalatairól beszélt egy interjú kapcsán, emiatt le is mondták a szervezők a koncertjét. Szerintük az énekes rasszista.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A rock zenekar frontembere, Jesse Hughes csodával határos módon társaival együtt túlélte a tavaly novemberi párizsi terrortámadásokat, amelyekben 135-en életüket vesztették. A zenekar a Bataclan nevű szórakozóhelyen lépett fel, mikor a kezdés után nem sokkal gépfegyverrel nyitottak tüzet az ott levőkre a szélsőséges muzulmán terroristák.

Az eset után Hughes-t hősként ünnepelték a franciák, ugyanis az énekes nem volt hajlandó feladni karrierjét, sőt továbbra is kitartott amellett, hogy ismét fellépjen Franciaországban. Azonban a legújabb fellépéseit ezúttal lemondta a két legnagyobb francia rendezvényszervező cég, mivel szerintük a rocker iszlamofóbbá vált a novemberi eseménysorozat óta.

Ugyanis egy interjú kapcsán Jesse Hughes a saját szemével látott tapasztalatairól számolt be egy amerikai újságnak: a támadások után közvetlenül láttam, ahogyan az utcán ünnepelnek a muszlimok. És ez nem sokkal a vérengzések után volt. Honnan tudhatták, hogy ez fog történni? Biztosan összejátszottak.”

Az énekes korábban is felborzolta a kedélyeket, amikor azt nyilatkozta, szerinte belső munka lehetett a támadás, ugyanis a biztonsági szolgálat meglátása szerint nem tett meg mindent a benntartózkodók épségéért.

888hu

(Guardian)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »