Ungváron vörös festékkel és ismeretterjesztő szórólapokkal emlékeztettek a holokamu-emlékműnél a holodomor felelőseire

Ungváron vörös festékkel és ismeretterjesztő szórólapokkal emlékeztettek a holokamu-emlékműnél a holodomor felelőseire

Vörös festékkel leöntötték, és "antiszemita tartalmú" röplapokkal körbeszórták az idén októberben felállított holokauszt-emlékművet Ungvár központjában – adta hírül hétfőn a mukachevo.net munkácsi hírportál.

A szombat éjjeli akcióról a hírportál szerint a magukat ismeretlen kárpátaljai nacionalista felkelőknek nevező elkövetők tették közzé az információt a helyszínen készült fényképekkel együtt.

A híroldal által (és most már portálunkon is) közölt fotókon három kapucnit és álarcot viselő fiatal látható, akik közül ketten vörös festéket locsolnak az egykori ungvári zsinagóga falánál található, a zsidóimádó magyar kormány támogatásával készült emlékműre és a körülötte lévő térre, miközben harmadik társuk röplapokat szór az emlékoszlop köré.

A röplapok felső részén kétoldalt sarló, kalapács és Dávid-csillag látható, a jelképek között a holodomor (a Sztálin által mesterségesen előidézett nagy ukrajnai éhínség) 1932-1933 felirat, míg alul nagy betűkkel az “Emlékezz, ki gyilkolta a népedet!” szöveg olvasható.

A hírportál szerint az elkövetők közölték, hogy tettüket bosszúnak és emlékeztetőnek szánták azzal kapcsolatban, hogy kik ölték az ukránokat, mert – mint emlékeztettek – “az NKVD (sztálini titkosrendőrség) zömmel zsidókból állt, akik éheztetéssel tudatosan irtották az ukrán népet”.

A kárpátaljai rendőrségen a munkácsi orgánum érdeklődésére azt közölték, hogy a sajtóból értesültek a "vandál cselekedetről". Ukrajnában múlt szombaton emlékeztek a holodomor évfordulójára.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »