Ungár Péter: egyes tagállamok elindultak az önzés irányába

Ungár Péter: egyes tagállamok elindultak az önzés irányába

Hatékony válságkezelést vár az Európai Uniótól az LMP. Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője egyebek mellett a kis- és középvállakozások közvetlen támogatását sürgeti.

Hatékony válságkezelést vár az Európai Uniótól az LMP. Ungár Péter, a párt országgyűlési képviselője egyebek mellett a kis-és középvállakozások közvetlen támogatását sürgeti.

„Azok, akik szerint az uniónak úgy kéne viselkednie, mint egy nagy, föderális állam, ezek az emberek joggal várhatták volna el, hogy a járványkrízis aktív megoldásában részt vegyen. Az én politikai közösségemnek persze ilyen elvárásai nem voltak, hiszen nem gondoljuk, hogy az uniónak föderális államnak kéne lennie, inkább egy gazdasági szövetség alapvetően.”

Bár szerinte egy ilyen járvány jó volt arra, hogy a nagy európai pártcsaládokban erősödjön az EU föderális jellege iránti szimpátia, most mégis azt látják, hogy politikai fellépés nincs.

Hírdetés

Szerinte ebben a helyzetben egymásra utaltság van, mivel a vírus nem ismer határokat, de a közös gazdasági válság közös megoldása mindenképp fontos lenne. Ezzel szemben „amilyen úton elindult az elmúlt napokban Németország, illetve Hollandia, hogy az eurókötvényeket megvétózta, az inkább tagállami önzést mutat” – írta le a helyzetet.

A múlt héten megszavazott, 37 milliárd eurós uniós mentőcsomaggal kapcsolatban elmondta, nem világos, azt ki adja, miből, kinek és mikor, valamint hogy mik a részletei, ráadásul Magyarországon még arról is vita van, hogy ez a pénz ez jár-e vagy már megkaptuk másra.

Arra viszont utalt, hogy van döntés arról, hogy fellazítsák a tagállami költségvetési fegyelmet, ezt helyesli is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »