Ungár Péter beszólt a buzitagozatnak: az LMBTQ+ valami wi-fi jelszó?

Ungár Péter beszólt a buzitagozatnak: az LMBTQ+ valami wi-fi jelszó?

Barabás Richárd párbeszédes politikus beszólt Ungár Péteréknek. A XI. kerület alpolgármestere azt írta a Facebook-oldalára, "nagyon árulkodó és elszomorító, hogy az LMP mindenféle ürügyre hivatkozva nem írta alá a Sokszínű Magyarországért gratuláló levelét, melyet a győztes lengyel ellenzéki pártoknak írt, és amelyben kiemelte a lengyel LMBTQ+ közösség szempontjait is". Hozzátette: ez nem az első eset, amikor Ungár Péter a "hátát mutatja" az LMBTQ+ közösségnek, írja a Mandiner.

Ha valaki lemaradt volna a kezdeményezésről: 2022. október 11-én, az "Előbújás Nemzetközi Napján" alakult meg a "Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport", tehát a buzitagozat a Parlamentben, a Facebook-oldaluk szerint azért, hogy "felerősíthesse az LMBTQ emberek hangját a Parlament falain belül, s még inkább azon kívül is". 

A Mandiner felhívta Ungár Pétert, hogy megtudják, mit szól Barabás bejegyzéséhez, miért nem írták alá a levelet – de mielőtt érdemben megszólalhattak volna, Ungár azonnal megkérdezte

buziügyben, ugye?

Annyit válaszolt, hogy ajánlja figyelmükbe a Facebook-kommentjét. Ebben pedig nem kis malíciával közli, hogy az alá nem írásnak a fő oka meglepő lesz, mégpedig az, hogy nem értenek egyet a tartalmával. Az a levéllel a legnagyobb problémájuk, hogy zsarnokságnak nevezi a Jog és Igazságosság által vezetett kormányzást, majd örömét fejezi ki amiatt, hogy ezt a zsarnok kormányt leváltotta a szuverén lengyel nép.

Tudom, hogy ez már nem divat, de szerintünk számítanak a szavak. Zsarnokságot nem váltunk le választások útján.

– 2015 óta Lengyelországban egy olyan kormány volt, amely sem neked, sem nekem nem szimpatikus. Ha megalakul az új kormány, akkor kimondhatjuk, hogy ezt a kormányt szabad választások útján leváltották. Akkor ez nem volt zsarnokság. Ez ennyire egyszerű – fogalmazott az LMP társelnöke.

Hírdetés

További gondjuk az, hogy ez a választás nem a szexuális kisebbségekről szólt, bár azzal egyetértenek, hogy a Jog és Igazságosság politikája a szexuális kisebbségekkel szemben rossz volt, de állítása szerint ettől még ez a kérdés a választásban marginális volt, más társadalompolitikai kérdésekkel ellentétben.

"És most pár személyes megjegyzést engedj, kérlek, meg nekem" – folytatta Ungár.

Én nem tudom mit jelent az, hogy LMBTQ+ közösség. Ez inkább egy túl bonyolult wi-fi jelszó vagy még inkább egy jelzés, hogy valaki nagyon meg akar felelni az éppen aktuálisan divatos nyugati elvárásoknak. Egyáltalán a T betűig van értelme, utána magyarra lefordíthatatlan kifejezések következnek, amelyeknek nincs értelmük.

Majd azzal zárta bejegyzését: a "levél szerint létezik olyan, hogy európai út. Ha ez az út tartalmazza azt, hogy azt kell gondolni, hogy léteznek nem-bináris emberek, hogy gyerekek dönthetnek arról, hogy milyen neműek legyenek, akkor ez az európai út kisebbségben lesz hazánkban még egy jó ideig. És akkor én is a sötét, tanulatlan többséghez tartozom".

Korábban írtuk:

Ungár Péter szerint a "szegény magyar buzikat" maga alá gyűri a szivárványos LMBTQ-lobbi

Ungár Péter egyre szigorúbb magával: "egy neurotikus, fehér, meleg zsidó férfi vagyok"

Ungár Péter legalább nem bonyolítja: "nem tartom magam LMBTQ embernek, csak egy buzinak"

Ungár Péter: agyérgörcsöt kapok attól, hogy a magyarországi buzik is elkezdték használni az LMBTQ betűszót

Ungár Péter nem akar főbuzi lenni


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »