Ungár Péter beleszállt Orbán Viktor megjegyzésébe

Ungár Péter beleszállt Orbán Viktor megjegyzésébe

Az LMP országgyűlési képviselőjének a miniszterelnök pénteki reggeli rádiós nyilatkozatában elhangzott gondolataival akadtak fenntartásai.

Ismert, április 3-án, az országgyűlési választások napján gyermekvédelmi népszavazás is lesz, amelyet a kormány kezdeményezett. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban mások mellett megjegyezte, vannak európai politikusok, akik „rá vannak állítva” Magyarországra a „Soros-hadsereg” tagjaiként, de „a gyermekvédelmet szolgáló szabály a gyermekeket védi, nem vonatkozik a felnőttekre”, bármit is mondanak Brüsszelben.

„Jó ha tudjuk, hogy ebben a modern világban, ami elég bolond bizonyos szempontból, olyan jelenségek is felerősödnek, amiktől meg kell védenünk a gyerekeinket” – tette hozzá a kormányfő, reagálandó arra a hírre, hogy Németországban egy több száz fős pedofilhálózat bukott le nemrégiben. Kiemelte: a gyermekek védelme feltétlen elsőbbséget élvez, amit szavai szerint a magyar törvények jól is kezelnek.

Hírdetés

„A másik jelenség, ami aztán elvezet-e a pedofíliához, vagy nem, arról van egy nagy vita, de ezt most nem tartom fontosnak – tette hozzá a kormányfő –, hogy bizonyos szexuális szokásokat, amiket a szülők egyébként nem fogadnak el, vagy nem szeretnék, ha a saját családjaikban is megjelennének, népszerűsítse-e az állam vagy megengedje-e az iskolai rendszer, […] hogy a szülők megkérdezése nélkül a szülők elé tárjanak”.

Ungár Péter a közösségi oldalán azt írja: a kormányfő azon mondata, hogy a „homoszexualitás is jelen van a világban, aztán hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”, egy „súlyos, gyűlöletkeltő, hazug mondat”.

Az LMP politikusa szerint ennél is fontosabb, hogy a kormányfő „leleplezte az eddigi bohócságot, a gyermekvédelminek nevezett népszavazás valójában tényleg a homofóbiáról szól”.

Ungár Péter szerint a kijelentés három kérdést is felvet:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »